Sophie 1

Alles over Sophie, de vrouw van prins Edward

Een uiterst sympathieke dame, die niet uit een adellijke maar juist uit een hele gewone familie komt. We horen en zien steeds iets meer over Sophie – maar wie is ze precies en wat zijn de leukste weetjes?

Prins Edward – jongste telg van Elizabeth – trouwde in 1999 met de blonde Sophie. Inmiddels zijn ze 21 jaar getrouwd, is Sophie 55 jaar en zal ze naar verwachting steeds wat meer royal duties toebedeeld krijgen, na het vertrek van Harry en Meghan als ‘actieve’ royals in het Britse koningshuis.

Over Edward kon je de leukste weetjes en feitjes eerder al lezen in dit artikel. Nu zoomen we in op goedlachse Sophie.

Haar geboortenaam is Sophie Helen Rhys-Jones.

Sinds haar huwelijk met Edward heeft ze de titel Hare Koninklijke Hoogheid de Gravin van Wessex.

Met Edward kreeg ze dochter Louise (titel: Lady) en zoon James (titel: Lord). Louise is 16, in november wordt ze 17. En James is 12, hij wordt in december 13.

Sophie is beschermvrouwe van veel verschillende stichtingen. Ze verricht onder meer goed werk voor vrouwen die na een gevangenisstraf weer moeten integreren in de maatschappij. Ook zet ze zich in voor de Scar Free Foundation, die kinderen met onder meer hazenlippen en brandwonden helpt.

Ze komt uit een heel normaal gezin. Haar vader was hoofd-inkoper van banden en rubberen producten. Haar moeder secretaresse en actief vrijwilliger voor goede doelen. Haar vader leeft nog, haar moeder niet meer.

Sophie is dikke vriendinnen met schoonmoeder Elizabeth. De twee kunnen het heel goed vinden samen.

Zij en Edward hadden elkaar al een paar keer ontmoet voordat ze een stel werden. Toen Sophie Edward leerde kennen, had hij zelfs nog een relatie met een van háár vriendinnen.

Niet standaard een visagist, kapper en coupeuse voor Sophie. Als het even kan, regelt ze zelf haar make-up, kapsel en kleding. Voor grotere evenementen laat ze zich natuurlijk wél een beetje helpen en in de watten leggen.

En ten slotte: ze houdt van fietsen! Op een wielrenfiets hou je haar niet bij. Ze fietste ooit zelfs eens een tocht van meer dan 700 kilometer.

Sophie 3
Sophie 5
Sophie 6
Sophie 7
Sophie 8
Sophie 9

Lees ook:

Bonusfoto van prins Louis gestuurd naar trouwe Britse royaltyfans

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @theroyalfamily