Sophie

Alles over Sophie, de vrouw van prins Edward

Prins Edward – jongste telg van Elizabeth – trouwde in 1999 met de blonde Sophie. Hun rol in de monarchie werd steeds belangrijker.

Over Edward kon je de leukste weetjes en feitjes eerder al lezen in dit artikel. Nu zoomen we in op goedlachse Sophie.

Haar geboortenaam is Sophie Helen Rhys-Jones.

Sinds haar huwelijk met Edward heeft ze de titel Hare Koninklijke Hoogheid de Gravin van Wessex. Sinds kort is ze Hertogin van Edinburg.

Goed werk

Sophie is beschermvrouwe van veel verschillende stichtingen. Ze verricht onder meer goed werk voor vrouwen die na een gevangenisstraf weer moeten integreren in de maatschappij. Ook zet ze zich in voor de Scar Free Foundation, die kinderen met onder meer hazenlippen en brandwonden helpt.

Ze komt uit een heel normaal gezin. Haar vader was hoofd-inkoper van banden en rubberen producten. Haar moeder secretaresse en actief vrijwilliger voor goede doelen. Haar vader leeft nog, haar moeder niet meer.

Relatie

Zij en Edward hadden elkaar al een paar keer ontmoet voordat ze een stel werden. Toen Sophie Edward leerde kennen, had hij zelfs nog een relatie met een van háár vriendinnen.

Niet standaard een visagist, kapper en coupeuse voor Sophie. Als het even kan, regelt ze zelf haar make-up, kapsel en kleding. Voor grotere evenementen laat ze zich natuurlijk wél een beetje helpen en in de watten leggen.

En ten slotte: ze houdt van fietsen! Op een wielrenfiets hou je haar niet bij. Ze fietste ooit zelfs eens een tocht van meer dan 700 kilometer.

#Royaltynl

Sophie 3
Sophie 5
Sophie 6
Sophie 7
Sophie 8
Sophie 9

Lees ook:

Bonusfoto van prins Louis gestuurd naar trouwe Britse royaltyfans

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @theroyalfamily