Een kijkje in het leven van de jarige prins Edward

Wie jarig is, staat extra in de spotlights. Wij verzamelden de interessantste weetjes en feiten over de jongste zoon van queen Elizabeth.

Het is 10 maart en dat betekent een verjaardagsfeestje voor prins Edward. 56 jaar vandaag, getrouwd met Sophie Rhys-Jones en vader van dochter Louise en zoon James.

Tijd om eens stil te staan bij enkele van de dingen die Edward typisch Edward maken:

De prins diende in de Britse marine, maar maakte nog niet eens een derde deel van zijn opleiding af: na 4 maanden hield hij het daar voor gezien. Wellicht had hij geen zeebenen?

Edward staat bekend om zijn liefde voor het theater. Hij mag zelf graag op het podium staan, reisde al eens een jaar met een theatergezelschap door Nieuw-Zeeland en werkte ook achter de schermen bij grote producties als Phantom of the Opera en Cats.

Zijn vrouw Sophie leerde hij kennen bij een tennis-evenement, na 6 jaar daten vroeg hij haar (eindelijk!) ten huwelijk. Samen kregen ze in 2003 dochter Louise en in 2007 zoon James.

Ken je de Disney-film Enchanted nog? In deze film is een karakter dat prins Edward heet, je voelt ‘m al aankomen: gebaseerd op de echte prins Edward. Volgens ingewijden werden bepaalde karaktertrekjes van de prins bijzonder goed verwerkt in zijn film alter ego. Met als voornaamste eigenschap zijn neiging tot een tikkeltje melodramatisch doen.

Lees ook:

Een bijnaam die zijn familie ooit voor hem bedacht is Jaws. Een verwijzing naar die enge haaienfilm. Waarom? Omdat Edward in zijn tienerjaren een beugel had.

Edward is sinds enkele jaren fulltime royal. Dat betekent dat hij volledig beschikbaar is zijn moeder, Elizabeth, te ondersteunen met royal duties.

Naar verluidt zet de prins een heerlijk kopje thee. Voor zichzelf, voor zijn moeder die met enige regelmaat op bezoek komt, en ook af en toe voor de ouderen in een lokaal verzorgingshuis.

Gefeliciteerd, Edward, een prachtig nieuw levensjaar gewenst!

https://www.instagram.com/p/B9i3sMAH7Sm/

 

Beeld: ANP, Instagram @theroyalfamily

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen