Kelly Fisher En Diana

Wat is er gebeurd met Kelly Fisher, de rivale van Diana in The Crown?

In het laatste seizoen van The Crown is ze te zien. Kelly Fisher was de verloofde van Dodi, de geliefde van prinses Diana. Wat is er eigenlijk met haar gebeurd? Royalty online zocht het uit.

Het zal je maar gebeuren. Je staat op het punt om te trouwen, de verloofde gaat er nogal plots vandoor met een ander, en daarna komt hij ook nog om bij een auto ongeluk. En tegen de tijd dat je eindelijk een rustig leven hebt opgebouwd, komt er jaren later een Netflix serie waarin niet alleen je vroegere verloofde een rol speelt, maar hij ook. Het verhaal van de rivale van prinses Diana.

Posters For The Crown In London

The Crown laatste seizoen

In het nieuwe seizoen van The Crown zien we hoe Dodi (gespeeld door Khalid Abdalla) naar een relatie met Diana (gespeeld door Elizabeth Debicki) in verleiding wordt gebracht door de manipulatieve hand van zijn vader. Zijn verloofde, Kelly Fisher wordt vervolgens zonder pardon terzijde geschoven. Althans, tot het moment waarop ze een rechtszaak tegen hem aanspande vanwege het beëindigen van hun relatie. Zo gaat het verhaal in The Crown.

Wat gebeurde er echt tussen Dodi en zijn verloofde?

Maar wat gebeurde er nou echt tussen Dodi en Fisher? Kelly Fisher werd geboren in 1962 en groeide op in Louisville, Kentucky. Op zestienjarige leeftijd verhuisde ze naar Toronto in Canada, waar ze als fotomodel werkte voor beroemde modehuizen zoals Calvin Klein en Armani.

Kelly Fisher Diana
Kelly Fisher, met haar verlovingsring

Kelly Fisher ontmoette Dodi in 1996 in Parijs, en al snel ontstond er een romance tussen de twee. Al snel waren de twee verloofd en Kelly Fisher kon de wereld haar diamanten verlovingsring laten zien. Maar een jaar na de verloving ging Dodi er al vandoor met prinses Diana. De foto’s van de beruchte vakantie op een jacht, waar paparazzi foto’s van hen maakten terwijl ze elkaar innig omhelsden, gingen de hele wereld over. Op 7 augustus van dat jaar verbrak Dodi de relatie met Fisher. Volgens Fisher deed hij dat per telefoon.

Rechtszaak

Rond deze tijd, toen de foto’s wereldwijd in alle bladen werden verspreid, nam Fisher juridische stappen tegen haar ex-verloofde Dodi. Ze spande een rechtszaak aan, waarin ze beweerde dat hun huwelijk gepland stond voor 9 augustus en benadrukte dat ze dus een contractuele overeenkomst hadden. Twee dagen voor de bruiloft zou hij de bruiloft namelijk hebben afgeblazen.

Lees ook: Noors hof zoekt nieuwe butler

Tijdens een persconferentie meldde haar advocaat: “Meneer Fayed moet verantwoordelijkheid nemen voor de vrouw die hij als het ware ‘aan het altaar heeft achtergelaten’ en die hij met totaal gebrek aan respect heeft behandeld. Hij heeft haar hart op een harteloze manier gebroken, zonder enig respect voor haar.”

Dodi ontkende de verloving

Hoewel in de serie The Crown duidelijk is dat de twee verloofd waren, gaf Dodi destijds toe dat hij Fisher kende, maar ontkende dat ze ooit verloofd waren. Na de tragische dood van Prinses Diana en Dodi bij een auto ongeluk in Parijs, slechts enkele weken nadat Fisher haar rechtszaak had aangespannen, trok ze de zaak in. De advocaat van Fisher legde in een openbare verklaring uit: “Uit respect voor de tragedie en het immense verlies dat de familie Fayed heeft geleden, heeft ze mij, als haar advocaat, gemachtigd om haar rechtszaak tegen de heer Fayed in te trekken. Hoewel ze wettelijk het recht heeft om de zaak tegen zijn nalatenschap voort te zetten, heeft ze ervoor gekozen om dat recht vrijwillig niet uit te oefenen.”

Mohamed Al Fayed Diana Charles
Mohamed Al Fayed met Diana en Charles

Hoe gaat het nu met Kelly Fisher?

Na haar modellen carrière ging Fisher werken als vastgoed ontwikkelaar. In 2007 ontmoette ze tijdens een safari in Afrika de piloot Mikhail Movshina, met wie ze later trouwde. Ze voert nu de naam van haar man en gaat als Kelly Movshina door het leven. Het paar woont samen met hun dochter in South Carolina.

Al-Fayed

De vader van Dodi, multimiljonair Mohamed Al-Fayed, stierf op 30 augustus 2023. Vlak voor het laatste seizoen van The Crown werd uitgezonden. Hij heeft zichzelf daardoor niet meer op tv kunnen zien. Zijn visie op de gebeurtenissen van 31 augustus 1997 weken af van wat de Franse en Britse autoriteiten en onderzoekscommissies na het dodelijke ongeval hebben vastgesteld. De voormalige eigenaar van warenhuis Harrods geloofde heilig dat Dodi en Diana zijn vermoord. De ex van prinses Charles mocht, zo dacht hij, nooit trouwen met een moslim en op deze manier werd dat verhinderd.

Volgens Al-Fayed vormden Dodi en Diana, die elkaar pas enkele weken kenden, een hecht paar en had de prinses het volste vertrouwen in zijn zoon.

De butler

Zoals in elk spannend verhaal rond geld en macht is er ook altijd nog de butler. Zo ook hier. Diana’s vertrouweling en butler Paul Burrell vertelde later aan verschillende media dat het slechts om een vakantieliefde ging, die nooit lang geduurd zou hebben. Diana wilde er even tussenuit en Dodi kon haar dankzij zijn rijkdom die ontspanning bieden.

TEKST MANON DAELMANS/ARCHIEF

BRON ESQUIRE

BEELD GETTYIMAGES

4 DECEMBER 2023

Tip van de redactie

In de bestseller Diana. Haar eigen verhaal onthult Diana intieme details van haar leven. Andrew Morton biedt ongeëvenaarde inzichten, gebaseerd op geheime interviews met de prinses. Deze biografie, bijna een autobiografie, belicht Diana’s meest persoonlijke momenten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.