Charles Kissing Diana

Lekker (?): Stuk bruidstaart Diana verkocht

Na 41 jaar.

Koninklijke memorabilia zijn altijd gewild en worden dan ook regelmatig geveild. Het gaat dan van servies en schilderijen tot hele auto’s.

Bij veilinghuis Dore and Rees weten ze daar alles van. De geveilde kavels met een koninklijke connectie gaan vaak voor enorme bedragen van de hand.

Afgelopen week had het huis iets echt bijzonders in de aanbieding: een stuk van de bruidstaart van prinses Diana.

Plakjes van de vruchtencake – een eeuwenoude koninklijke smaaktraditie – werden beschikbaar gesteld als souvenirs.

Een van de uiteindelijke eigenaars, Nigel Ricketts, bewaarde het plakje met sterke drank doordrenkte dessert in een doos die de tand des tijds heeft doorstaan, en deel uitmaakte van zijn verzameling koninklijke voorwerpen die hij tot zijn overlijden eerder in 2022 bewaarde.

 Ricketts was een meubelmaker en meubelrestaurateur die tussen 1980 en 1985 in dienst was van het koninklijk huis op Windsor Castle. Hij gaf Charles en Diana een tafel als huwelijksgeschenk toen hij bij hen in dienst was.

‘Lot 31’, zoals het stuk taart in de veilingcatalogus werd verkocht voor 170 pond, 194 euro, onder de geschatte prijs van 200 pond.

In augustus 2021 werd een ander stuk taart van het huwelijk van Charles en Diana verkocht voor 2.500 dollar. Dit prijsverschil zou kunnen komen doordat dat specifieke stuk taart afkomstig was van de zijkant of de bovenkant van een van hun vele bruidstaarten, waarvan er 23 waren. Het stuk in kwestie was voorzien van een koninklijk wapen, een decoratieve bladspray en een klein zilveren hoefijzer.

Een stuk bruidstaart van William en Kate werd in 2014 verkocht voor 7.500 dollar werd verkocht.

LEES OOK:

BIZAR! MAN KOOPT TWEE KEER HETZELFDE STUK BRUIDSTAART CHARLES EN DIANA

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Today