Royal Wedding Of Prince Charles And Diana Spencer

Bizar! Man koopt twee keer hetzelfde stuk bruidstaart Charles en Diana

Zweert het ditmaal te zullen proeven.

Vorig jaar kocht de Brit Gerry Layton op een veiling voor 2.170 pond een stuk van de bruidstaart van Charles en Diana. Hij besloot het niet zelf te houden, maar liet het op zijn beurt veilen, ten bate van liefdadigheidsinstelling Martin House Hospice, die die zorg biedt aan terminaal zieke en ernstig gehandicapte kinderen.

Het stuk werd destijds cadeau gedaan aan Moya Smith, een lid van de huishouding van de koningin-moeder in Clarence House. Na de bruiloft bewaarde zij het onder huishoudfolie, waarna haar familie het stuk taart in 2008 verkocht aan een verzamelaar.

Toen het vorige week onder de hamer ging, kreeg hij ‘de drang om het terug te hebben’ en bracht hij het winnende bod uit van 2.100 pond.

‘Na wat gratis champagne kreeg ik ineens zin en dacht ik: ‘Ik heb er nog niet eens een hap van genomen.’

Layton zei dat hij de taart misschien in de toekomst op een andere liefdadigheidsveiling zal verkopen, maar hij is vastbesloten om eerst een hapje te nemen.

‘Daar kunt u uw geld op inzetten. Het kan me niet schelen als ik er dood door ga. Het is 41 jaar oud, maar ik ga zeker een hapje nemen. Het zou nog goed moeten zijn, het is zorgvuldig bewaard in plastic. Ik haal niets van de bovenkant, want dat zou het stuk bederven, maar daaronder zit een marsepeinen bodem die alles bij elkaar houdt en waarschijnlijk wat vruchtencake.’

LEES OOK:

TADAA! DAAR IS HET OFFICIËLE PLATINA-JUBILEUMTOETJE!

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Yorkshire Post