Leonor

Zijn dit de drie huwelijkskandidaten voor Leonor?

Prinses Leonor wordt eind dit jaar 18 en in Spanje wordt al hevig gespeculeerd over wie haar hart zal winnen.

Prinses Leonor wordt eind dit jaar 18 en in Spanje wordt al hevig gespeculeerd.

Niet alleen doordat ze 18 wordt, vindt de krant Larazon, maar ook omdat Leonor haar opleiding in Wales afrondt en aan een ‘volwassen’ leven als universitair student begint. Ze is dan bovendien meerderjarig en krijgt nieuwe verplichtingen als toekomstig staatshoofd. Zoals een jaar lang in het leger, en trouw zweren aan vlag en Grondwet.

Kandidaten

De krant beperkt het blikveld tot koninklijke kandidaten, wat een tikje ouderwets is, maar goed. Basis is een vraag op Twitter, die al snel viral ging.

De eerste die dan opduikt is Felix van Denemarken. Helaas wel de zoon van Joachim, dus geen prins meer. Net als broer Nicolas al enige ervaring al model, maar drie jaar ouder dan Leonor.

Verrassende outsider is Tirso Sachsen-Coburg van Bulgarije,  de jongste zoon van Kubrat van Bulgarije en Carla Royo-Villanova De tiende van elf kleinkinderen van Simeon en Margarita van Bulgarije. Hij woont met zijn ouders in Madrid en komt uit een familie van artsen, hoewel hij Telecommunicatie studeert aan de Autonome Universiteit van Madrid.

Nummer drie is voor ons zeker geen onbekende: Gabriël van België. Tweede in lijn voor de troon, dus als het daarom zou gaan een intikkertje. Nog maar 19, dus ook het leeftijdsverschil is minimaal.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

Larazon