Sofia

Wordt dit de volgende stap voor prinses Sofia?

Prinses Sofia studeert de komende twee jaar in Wales. Maar nu al wordt nagedacht over wqat ze daarna gaat doen.

Haar zus, kroonprinses Leonor, is net klaar in Wales en begint deze week aan een dienstplicht van drie jaar. Dat was voor niemand een verrassing. Een kroonprinses wordt ooit koningin en dan  meteen ook automatisch opperbevelhebber van de strijdkrachten. Een gedegen militaire opleiding is daarvoor onontbeerlijk.

Speelruimte

Dat ligt voor prinses Sofia anders. Zij heeft meer speelruimte, en toch spelen haar ouders, koning Felipe en koningin Letizia, met de gedachte ook hun jongste naar de militaire academie te sturen.

Ze daarvoor scherp in de gaten houden hoe prinses Leonor het daar doet, om te beoordelen of de jongste dochter in de voetsporen van haar zus kan treden zonder haar te overschaduwen. Een eventuele beslissing zal worden genomen als prinses Sofia klaar is in Wales.

Close

Prinses Leonor en prinses Sofia zijn erg close, maar er zijn toch duidelijke verschillen in persoonlijkheid. Leonor is zich ervan bewust dat ze de troonopvolger is en gedraagt zich daar ook naar.

Infanta Sofía komt vaak wat losser en informeler over. Het risico bestaat, dat ze daardoor populairder wordt dan prinses Leonor, die meer gevangen zit in haar rol. We zagen de afgelopen twee jaar, toen Leonor in Wales zat, dan ook geen solo-optredens van Sofia. Dat was een bewuste keuze van het hof in Madrid.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Monarquia Confidential/Getty Images

#Royaltynl