Spain Urdangarin

Spaanse royal mag gevangenis uit voor vrijwilligerswerk

De echtgenoot van prinses Cristina – de zus van koning Felipe van Spanje – zit een straf van bijna 6 jaar uit, voor onder meer verduistering en belastingfraude.

Iñaki Urdangarín is 52 jaar en is een paar jaar geleden veroordeeld tot een straf van 5 jaar en 10 maanden. Daarvan heeft hij er al zo’n 2 jaar op zitten. De gevangenis waar hij zit is overigens een vrouwengevangenis, maar hij zit er als enige man. Urdangarín is veroordeeld voor valsheid in geschrifte, verduistering en belastingfraude.

Het zoveelste schandaal voor Spanje, want ook oud-koning Juan Carlos laat een spoor van verdenkingen en verdachtmakingen na. En dat terwijl de huidige koning, zijn zoon Felipe, zo hard probeert het koningshuis weer een wat betere reputatie te geven. Urdangarín is getrouwd met Cristina, zij is de oudere zus van Felipe. Felipe is 52, Cristina 55. Iñaki (spreek uit als: in-jakkie) mocht de afgelopen maanden vanwege corona de gevangenis ook niet verlaten voor vrijwilligerswerk, maar dit is nu versoepeld. Twee keer per week mag hij weer naar het Don Orione-centrum, in Madrid, om mensen met een verstandelijke beperking te helpen.

Opvallend weetje over Iñaki is dat hij een zeer succesvol handballer was. Hij bereikte zelfs de Olympische Spelen in die tak van sport. Hij is momenteel vanuit de gevangenis bezig met een verzoek om zijn gezin te mogen zien, tijdens een kort verlof. Hij kreeg hier eerder al toestemming voor rond de Kerstdagen.

Lees ook:

Felipe en Letizia zeer welkom op Mallorca

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen