Spain Royalty

Felipe en Letizia zeer welkom op Mallorca

Het koninklijk paar is meer dan welkom op het Spaanse vakantie-eiland. De toeristenbranche vindt dat met de komst van Felipe en Letizia, een duidelijk signaal wordt gegeven dat vakantie vieren er weer veilig kan.

Net zo goed als dat Elizabeth, de koningin van het Verenigd Koninkrijk, haar zomers al decennialang in Schotland doorbrengt, is het ook traditie dat Felipe en Letizia – de koning en koningin van Spanje – hun zomervakantie op Mallorca vieren.

Het is echter nog altijd niet bekend of zij dit inderdaad zullen doen dit jaar. Het eiland zelf zit te springen om het hoge bezoek. De toeristensector en ondernemers op Mallorca zien de royals maar wat graag verschijnen, ook omdat daarmee duidelijk wordt dat de Spaanse vakantie-eilanden weer een prima bestemming zijn voor een vakantie. Zowel voor binnen- als buitenlandse toeristen.

Er is dus nog niets bevestigd vanuit het hof over het al dan niet reizen naar Mallorca, wat begin augustus dan zou plaatsvinden. Toch kijken onder meer media alvast vooruit en wordt er vanuit gegaan dat de Spaanse royals Mallorca wel degelijk zullen aandoen. Ieder jaar nemen ze naast dochters Leonor en Sofia ook koningin-moeder Sofia mee. En ook ieder jaar zeilt Felipe mee in de Copa del Rey (‘koningsbeker’), een zeilwedstrijd in de baai van hoofdstad Palma. Die wedstrijd gaat dit jaar niet door wegens corona, maar de hoop blijft groot dat Felipe en zijn gezin wel naar Mallorca komen.

Lees ook:

Beatrix heeft warme herinneringen aan vakantieverblijf Toscane

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen