Toscaanse villa

Zien: dit is de Toscaanse villa van prinses Beatrix

Het is een van de meest favoriete plekken van prinses Beatrix, haar vakantiehuis in het Toscaanse Tavarnelle. De boerderij kreeg ze ooit cadeau van goede Italiaanse vrienden en werd een vertrouwd toevluchtsoord.

Het zomerverblijf van de Oranjes is nooit heel bekend geworden, omdat Beatrix de plek graag privé wilde houden. De laatste keer dat Beatrix de pers ontving was in 2011. Alle aandacht ging toen al uit naar het gezin van haar oudste zoon Willem-Alexander. Wij doken in de archieven en zochten de foto’s uit die tijd op. De kleine prinsesjes op de foto’s zijn inmiddels grote prinsessen, verder is er weinig veranderd.

2
2

Warme herinneringen aan de Toscaanse villa

Beatrix liet bij dat persmoment weten dat ze warme herinneringen heeft aan de vakanties in Italië. Ze komt al sinds oktober 1975 in de opgeknapte boerenhoeve met zijn olijfbomen en wijngaard. Ook Willem-Alexander is er vaak met zijn gezin op vakantie geweest. En als we deze idyllische plek zien, snappen we wel waarom.

1
1

Toscane

Het vakantieverblijf ligt midden in het land van de chiantiwijn, op 30 kilometer van Florence. In dit deel van Toscane is de bevolking van nature weinig spraakzaam, en opschepperij of uiterlijk vertoon wordt door de meesten niet op prijs gesteld, vertelde burgemeester Stefano Fusi voorafgaand aan de fotosessie van 2006. Trots liet hij toen zien dat de ‘Regina d’Olanda’ in 1988 ereburger van Tavarnelle was geworden. “We zijn zeer trots dat de Nederlandse koninklijke familie hier de vakanties doorbrengt.”

Lees ook: gravin Eloise schrijft kinderboek

3

Zwembad

Verre vrienden van een van onze royalty watchers vertelden ooit dat ze een zomervakantie hadden doorgebracht met prinses Beatrix aan de rand van het zwembad in Italië. De royalty watcher was natuurlijk razend nieuwsgierig en vroeg hoe dat was. De verre vrienden hielden uiteraard hun mond. Want iedereen die in Toscane op bezoek gaat bij prinses Beatrix, weet dat de plek alleen maar zo magisch is omdat er bijna geen foto’s van zijn en niemand er in het openbaar over spreekt. Gelukkig hebben we deze foto’s van lang geleden en dromen we over de dag dat prinses Beatrix besluit om de hele redactie van Royalty online uit te nodigen. We verheugen ons er nu al op.

4
4

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP. Tekst Santenl

Leestip

BESTEL HIER