Koninklijke Familie Met Vakantie In Tavarnelle

Beatrix heeft warme herinneringen aan vakantieverblijf Toscane

De afgelopen maanden heeft prinses Beatrix geen bezoek kunnen brengen aan haar vakantiehuis in het Toscaanse Tavarnelle. De boerderij kreeg ze ooit cadeau van goede Italiaanse vrienden en werd een vertrouwd toevluchtsoord. Afgelopen weekend was het echter even flink schrikken voor de Oranjes: er was ingebroken!

Het zomerverblijf van de Oranjes is nooit heel bekend geworden, omdat Beatrix de plek graag privé wilde houden. De laatste keer dat Beatrix de pers ontving is deze maand negen jaar geleden, in 2011. Alle aandacht ging toen al uit naar het gezin van haar oudste zoon Willem-Alexander.

Beatrix liet bij dat persmoment weten dat ze warme herinneringen heeft aan de vakanties in Italië. Ze komt al sinds oktober 1975 in de opgeknapte boerenhoeve met zijn olijfbomen en wijngaard. Ook Willem-Alexander is er vaak met zijn gezin op vakantie geweest. 

Het vakantieverblijf ligt midden in het land van de chiantiwijn, op 30 kilometer van Florence. In dit deel van Toscane is de bevolking van nature weinig spraakzaam, en opschepperij of uiterlijk vertoon wordt door de meesten niet op prijs gesteld, vertelde burgemeester Stefano Fusi voorafgaand aan de fotosessie van 2006. Trots liet hij toen zien dat de ‘Regina d’Olanda’ in 1988 ereburger van Tavarnelle was geworden. “We zijn zeer trots dat de Nederlandse koninklijke familie hier de vakanties doorbrengt.”

Lees ook:

Heftig: Inbraak bij vakantiehuis van de Oranjes

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen