Britain Royalty

Update: zomervakantie Elizabeth kan waarschijnlijk doorgaan!

Het is voor Elizabeth, haar man Philip en de normaal gesproken te verwachten gasten spannend geweest: kon de traditionele zomervakantie naar Schotland wel of niet doorgaan dit jaar?

De vorstin en haar man verblijven al sinds kort na het uitbreken van de coronacrisis op Windsor Castle. Een kleiner onderkomen dan het gebruikelijke woon- en werkpaleis Buckingham Palace. Maar het paar is wel toe aan een verzetje en had vurig gehoopt de traditionele zomervakantie op hun Schotse landgoed, Balmoral, te kunnen vieren. Ook dit jaar.

Het was echter nog maar de vraag of dat zou lukken. Tot voor kort waren in Groot-Brittannië nog fikse restricties van kracht, waaronder reisbeperkingen. Afgelopen weekend gingen de pubs voor het eerst weer open. Tot grote vreugde van prins Charles overigens. En nu is bekend geworden dat per 1 augustus aanstaande ook andere versoepelingen van kracht worden. Eén van die versoepelingen betreft ouderen vanaf 70 jaar. Zij mogen zich dan weer vrij bewegen.

In Schotland zouden de voorbereidingen op hun komst zelfs al getroffen worden, as we speak. Britse media verwachten dat de queen per helikopter naar haar zomerverblijf vervoerd wordt. Zo heeft ze alsnog zo min mogelijk contact met de buitenwereld. Verder is het zo dat er waarschijnlijk veel minder gasten zomervakantie komen vieren dan in voorgaande (coronavrije) jaren. Of dat deze gasten veel korter zullen blijven. Het is dan ook nog gissen of Harry en Meghan met kleine Archie haar kant op komen.

Lees ook:

Column Marc: Amalia en Alexia willen meer laten zien

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen