Geen foto meer van vader Juan Carlos op de werkkamer van Felipe

De Spaanse Koning Felipe wil goed duidelijk maken dat hij afstand neemt van zijn vader, voormalig koning Juan Carlos. Bij bestudering van recente opnamen van de werkkamer van Felipe is het de Spaanse media opgevallen dat een belangrijke foto van de koning met zijn vader is verdwenen. De foto stond op een aanwezig plek en was de afgelopen jaren regelmatig te zien wanneer er opnamen werden gemaakt vanuit het Zarzuela Paleis.

Juan Carlos leverde het koningshuis nogal wat negatieve publiciteit op doordat uit onderzoek bleek dat hij allerlei geheime fondsen zou hebben met tientallen miljoenen aan smeergeld. Felipe wil overduidelijk aantonen dat hij een muur optrekt tussen zichzelf en zijn vader. Hij had vorige maand al laten weten de erfenis van zijn vader niet te zullen accepteren.

De werkkamer van Felip is tijdens de coronacrisis dagelijks in beeld. Vanuit deze plek belt hij naar allerlei instellingen om zijn steun te betuigen. Nu dus zonder de aanwezigheid van een foto van zijn vader.

Lees ook:

De koning en koningin van Spanje doen hard hun best om relevant te blijven. Na een aantal voorvallen is de coronacrisis juist het moment om hun reputatie te verbeteren. Nergens anders in Europa worden zoveel beelden verspreid van de telefonerende royals.

Spaans koningspaar blijft in spotlight tijdens coronacrisis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP .