werkbezoek

Prinses Leonor gaat voor het eerst op werkbezoek naar het buitenland

Binnenkort gaat prinses Leonor van Spanje voor het eerst op werkbezoek naar het buitenland. Lees hier waar de prinses naartoe gaat en wanneer dit gaat plaatsvinden. 

Prinses Leonor (18) is ontzettend goed bezig. De prinses rondde afgelopen maand in Zaragoza een deel van haar militaire opleiding af. In september start haar volgende opleiding: ze gaat een jaar bij de marine meelopen.

Buitenlands werkbezoek

President Marcelo Rebelo de Sousa van Portugal heeft prinses Leonor van Spanje uitgenodigd om op bezoek te komen. Hiermee zal de Spaanse prinses op 12 juli haar eerste buitenlandse werkbezoek afleggen en dit is natuurlijk hartstikke leuk én spannend.

Niet alleen naar Portugal

Omdat het de eerste keer is dat prinses Leonor op werkbezoek naar het buitenland gaat, zal ze niet alleen gaan. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, zal de prinses van Spanje vergezellen op deze dag vergezellen. 

Letizia En Leonor Anp
Leonor met moeder Letizia

Lees ook: Felipe en Letizia in Portugal

Planning van bezoek Portugal 

Prinses Leonor zal op 12 juli, samen met minister José Manuel Albares, een receptie bijwonen van president Marcelo Rebelo de Sousa. Daarna is er geen tijd om van de Portugese zomer te genieten, want ze wordt ook nog verwacht op een evenement dat gaat over het milieu en de bescherming van oceanen

Veel vertrouwen

In de Spaanse media wordt aangegeven dat de Spanjaarden stuk voor stuk veel vertrouwen hebben in de prinses. Ze zien hoe volwassen en serieus ze is voor haar leeftijd en zijn hier maar wat blij mee.

TEKST: VERA GULDEMEESTER
BEELD: ANP/GETTYIMAGES