Letizia (3)

Letizia neemt vrouwenvoetbalelftal over

Koningin Letizia was op bezoek bij het Spaanse vrouwenvoetbalelftal, en sprak daar aanmoedigende woorden tot de selectie.

Letizia kwam afscheid nemen van het nationale team, La Roja, dat gaat strijden voor de Wereldbeker in Australië en Nieuw-Zeeland.

Het was de eerste keer dat een lid van de koninklijke familie het vrouwenteam ontving voor een toernooi als dit. Prinses Leonor en prinses Sofia waren afgelopen zomer aanwezig bij een EK-wedstrijd tussen het nationale team en Denemarken in het Brentford Community Stadium in Londen.

Bal

Van de speelsters kreeg Letizia een gepersonaliseerd shirt. Ze deed ook meteen maar de aanvoerdersband om en pakte de bal. Het was warm, dus koos Letizia voor een witte broek en een zandkleurig geribd topje met een halternek en een licht opstaand decolleté, dat haar gespierde armen accentueerde.

Verre landen

Tijdens haar informele ontmoeting met de selectie deelde Letizia nog enkele inspirerende woorden van aanmoediging:

‘Ik weet dat jullie je bewust zijn van de verwachting die jullie wekken en de opwinding die jullie hopelijk voelen van zoveel mensen die jullie steunen, aanmoedigen en van jullie houden, en ook mensen die er in dit land heel zeker van zijn dat jullie er alles aan gaan doen om het shirt van het nationale team en van Spanje heel ver te brengen, dat jullie ervan gaan genieten en dat jullie gaan doen waar jullie zo goed in zijn, namelijk voetballen, voetbal, zonder labels. Dus, veel succes en wees er zeker van dat je de genegenheid van een heel land, dat echt aan je zijde staat, met je meeneemt naar die verre landen. Dus heel erg bedankt en veel succes.’

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Photo by Shutterstock (13986887h)/Hola!

#royaltynl