Ontwerp Zonder Titel (93)

Letizia in ‘Letizia Rojo’

Bij een bezoek aan Angola viel vooral de rode jurk van Letizia op. ‘Rojo’ is dan ook haar favoriete kleur.

Ditmaal was het een ontwerp van Massimo Dutti, met een excellente accessoire.

De ruim vallende jurk heeft een boothals, lange mouwen met geknoopte manchetten en een licht uitlopende gedrapeerde rok met een split aan de zijkant. Hij is uitgevoerd in satijn en behoort tot de Limited Collection-lijn van het seizoen herfst/winter 2018-2019. Niet meer i de winkel te koop dus, maar destijds was de prijs 199 euro.

De jurk is uitstekend te combineren van allerhande accessoires, zoals Letizia mooi liet zien met een beige omslagdoek, elegant rond haar hals gedrapeerd. De rode Carolina Herrera-pumps maken het helemaal af.

Baby’s

Het is de derde keer dat Letizia de jurk draagt. De eerste keer was in juni 2020, bij de lancering van een campagne in het Prado Museum. Een jaar later koos ze er opnieuw voor, ter gelegenheid van het staatsbezoek van de Colombiaanse president Iván Duque en zijn vrouw, in september 2021.

Letizia en Felipe brachten van maandag tot en met woensdag een staatsbezoek aan Angola.

Letizia nam onder meer een kijkje in het Lucrécia Paím Maternity Hospital, waar ze meer te horen kreeg over de zorg die hier wordt geleverd aan pasgeboren baby’s. De koningin werd tijdens haar bezoek aan het ziekenhuis vergezeld door de First Lady van het land, Ana Dias Lourenço.

Samenwerking

Later op de dag brachten Letizia en Felipe een bezoek aan de Nationale Vergadering van Angola, waar zij ook de voorzitter van het parlement, Carolina Cerqueira, ontmoetten. Felipe nam ook even het woord tijdens de vergadering, waarin hij onder meer zei dat Angola ‘een land van mogelijkheden is’. Ook benadrukte hij het belang van samenwerking tussen bedrijven van beide landen.

Visit To The National Assembly Spanish Royals Visit Angola
Visit To The National Assembly Spanish Royals Visit Angola

Leestip

BESTEL HIER

Bron: Hola!/ANP Beeld: Getty Images