Spain Royalty

Koningin Sofia doet boodschappen op Mallorca

De vrouw van de verguisde en inmiddels vertrokken oud-koning Juan Carlos is al eventjes op Mallorca. Daar werd ze nu gespot tijdens het halen van wat boodschappen.

Ook een vorstin doet gelukkig nog weleens iets zelf en dat geldt al helemaal voor de sympathieke Sofia. De 81-jarige echtgenote van Juan Carlos is nog altijd actief met vrijwilligerswerk en nog niet officieel met pensioen. Ze is al een paar dagen op vanantie-eiland Mallorca te vinden.

Naar verwachting voegen zoon Felipe en zijn gezin zich snel bij haar. Felipe en Letizia maakten relatief laat pas bekend dat ook zij vakantie zullen vieren op Mallorca. Net als iedere zomer, overigens. Het eiland kijkt reikhalzend uit naar hun komst, dat zou de economie en toeristensector de broodnodige impuls geven.

Sofia deed alvast wat boodschappen en zag er volgens bronnen ‘ontspannen’ uit. Ze leefde al tijdenland gescheiden van haar man Juan Carlos, nadat hij het ene na het andere schandaal over zichzelf afriep. Juan Carlos is dan ook alleen vertrokken naar het buitenland afgelopen maandag. Sofia heeft hem niet geholpen zijn koffers in te pakken en hem niet uitgezwaaid.

Sofia draagt een mooie zomerblouse met kleurrijke kralenketting, plús natuurlijk een mondkapje. Ze oogt inderdaad ontspannen. En is niet te beroerd nog even te zwaaien naar belangstellenden.

Sofia 2
Sofia 3

Lees ook:

Tijd voor vakantie! Elizabeth en Philip vliegen naar Schotland

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, GTRES/diariodemallorca