Spain Royalty Pandemic Covid19 Coronavirus

Volgende week gaat het Spaanse koninklijke gezin naar Mallorca

Een opluchting voor Mallorca! Koning Felipe komt ook dit jaar met zijn gezin naar het vakantie-eiland. Dat heeft het Spaanse hof vrijdag bevestigd. De invulling van de koninklijke zomervakantie is vanwege de coronacrisis echter anders dan normaal. Zo ontbreekt de gebruikelijke ontvangst in het Paleis La Almudaina en zijn de zeilwedstrijden om de Koningscup afgelast.

Eind volgende week wordt het koninklijke gezin verwacht op Mallorca, waar de koninklijke familie een vakantiepaleis bezit. Ter vervanging van de traditionele receptie voor vertegenwoordigers van instellingen en maatschappelijke organisaties gaat het koningspaar nu naar de mensen toe. In de periode 10-17 augustus wordt niet alleen Mallorca bezocht maar ook de zustereilanden in de Balearengroep, Ibiza en Menorca.

Hun bezoek aan het vakantie-eiland is eigenlijk een voortzetting van de donderdag afgesloten rondreis langs zestien van de zeventien Spaanse autonome regio’s, waar Felipe en koningin Letizia zich op de hoogte stelden van de situatie na de uitbraak van de coronacrisis. De koning kan zijn ervaringen meteen delen met de Spaanse premier Pedro Sánchez, die gewoontegetrouw naar Mallorca komt voor overleg.

Lees ook:

Abdullah reikt medailles uit voor uitzonderlijke inspanningen tegen coronavirus

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen