Letizia Rania

Koningin Letizia stapt in andere schoenen

We kennen koningin Letizia van de gewaagde hakken en de zomerse espadrilles. Ze is nu overgestapt naar iets nieuws, en dit is de reden.

Niet langer de hoogste naaldhakken, koningin Letizia is overgestapt op kitten heels, lagere hakken, en dan met name die van de Spaanse ontwerpster Isabel Abdo.

Dat volgt op een bekentenis die ze vorig jaar oktober deed. Ze liet toen los dat ze leed aan metatarsalgie aan beide voeten en een Morton-neuroom heeft. Dat maakt het lopen op hoge hakken voor haar nogal bezwaarlijk.

Favoriet

Afgelopen zomer waren het espadrilles die de klok sloegen, maar nu de herfst weer voor de deur staat zullen het vooral lage hakken zijn.

Haar favoriet is het Carrie-model van Isabel Abdo, een slingback waar ze zich al een paar keer in heeft laten zien. Ze hebben een binnenzool met extra comfortabele vulling, die de kwalen waaraan Letizia lijdt.

‘Behalve dat de modellen erg comfortabel zijn, hebben ze die vrouwelijke touch’, zegt Isabel Abdo in het Spaanse blad Vanitatis. ‘Wat ik wil is vrouwen voldoende comfort bieden en een sexy, mooie schoen waarin ze zich comfortabel kunnen voelen als ze op hakken lopen. Ik zie vrouwen die op hakken lopen en sterven van de pijn.’

Kitten

‘Ik heb de kitten heel altijd erg mooi gevonden. Toen ik in Londen woonde en veel naar New York reisde, zag ik dat vrouwen altijd hakken van vijf centimeter droegen, die je een elegante

houding geven, zonder te hoeven lijden.’

Beelden zoals hieronder – Letizia links, naast koningin Rania – zullen dus zeldzaam worden.

Letizia Rania
Letizia Rania
eloise
KLIK HIER

Vanitatis

#Royaltynl