losbandig gedrag

Koningin Letizia niet blij met losbandig gedrag van prinses Leonor: “Ze verliest haar geduld”

Spaanse kroonprinses Leonor slaat haar vleugels steeds meer uit en daar is haar moeder, koningin Letizia, zeker niet blij mee. 

Prinses Leonor is geboren op 31 oktober 2005 in Madrid en is dochter van koning Felipe en koningin Letizia. De kroonprinses heeft ook nog een jongere zus, Sofía. Zij werd in 2007 geboren. 

Prinses is veel van huis

Prinses Leonor is steeds vaker van huis. Niet alleen was zij het afgelopen jaar, en ook nog de komende twee jaren, amper thuis door haar militaire opleiding. Ook heeft ze daarbuiten het altijd druk met andere dingen. Dat ze veel weg is, dat zit koningin Letizia niet helemaal lekker. 

Op werkbezoek naar het buitenland

Aankomende week gaat de Spaanse prinses bijvoorbeeld voor het eerst op werkbezoek naar het buitenland. Ze wordt in Portugal verwacht. Normaal gesproken ging haar vader Felipe of moeder Letizia nog mee, maar nu is dat niet het geval. Ze zal dus zonder begeleiding op missie in het buitenland gaan. Spannend! 

Letizia En Leonor Anp
Leonor met moeder Letizia

Eigen weg gaan

Niet alleen qua werk, maar ook privé gaat Leonor steeds meer haar eigen weg. Zo ging ze laatst in het geheim naar een concert van Taylor Swift, is ze op een romantische reis naar New York geweest en staat ze steeds vaker te dansen in nachtclubs. En is koningin Letizia daar blij mee? Nee, zeker niet. Volgens het Spaanse magazine Hola, heeft ze dan ook actie ondernomen tegen dit ‘losbandig gedrag’. 

Lees ook: Prinses Leonor gaat voor het eerst op werkbezoek naar het buitenland

Actie ondernomen tegen losbandig gedrag

Het losbandig gedrag van kroonprinses Leonor baart haar moeder zorgen: “Koningin Letizia is erg boos en zelfs teleurgesteld in haar dochter. Ze kon niet anders dan actie ondernemen tegen dit gedrag.” Volgens magazine Hola heeft de koningin haar dochter op het matje geroepen. “Ze wil niet meer dat ze zo losgaat in het openbaar, aangezien ze een voorbeeldfunctie heeft en in de toekomst de koningin van Spanje wordt. Letizia is haar geduld aan het verliezen.” Maar of de jonge Leonor zich aan de regels van haar moeder gaat houden? Dat moeten we nog maar eens zien. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES/ANP