Letizia

Koningin Letizia is boos!

Koningin Letizia is heel erg boos, zeg maar gerust woedend, over een incident dat Spanje al dagen in zijn greep houdt.

Het gaat om de kus die Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse voetbalbond, op de lippen van speelster Jennifer Hermoso plantte na de gewonnen finale om het WK in Sydney. Koningin Letizia en prinses Sofia waren daarbij aanwezig.

Letizia vreest dat Rubiales kus het imago van Spanje in Sydney heeft aangetast. Ze heeft ook haar woede geuit over het feit dat een historische gebeurtenis in het vrouwenvoetbal is bezoedeld door het gebaar.

Seksisme

Rubiales wordt beschuldigd van seksisme en misbruik. Hij beschuldigt op zijn beurt Hermoso van het bezoedelen van zijn reputatie. Zijn moeder is uit solidariteit met haar zoon in hongerstaking gegaan.  

Spanje kreeg ook in de rest van de wereld veel lof toegezwaaid voor de aanwezigheid van koningin Letizia bij een historische voetbalfinale. Deze lof was echter van korte duur en werd getemperd door de zoencontroverse.

Weerzinwekkend

‘Het winnen van een wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen is niet iets wat je elke dag ziet, en dat het wordt aangetast door een weerzinwekkende gebeurtenis heeft de koningin zeer bewust gemaakt van de situatie, zij het in stilte’, zeggen bronnen dichtbij het paleis.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Monarquía Confidencia/ANP

#Royaltynl