Ontwerp Zonder Titel (80)

Infanta gaat ook studeren in Wales

De Infanta Sofia treedt in de voetsporen van haar zus en gaat op dezelfde kostschool in Wales studeren.

Het Koninklijk Huis heeft via een verklaring laten weten dat de tweede dochter van de koning en koningin voor een internationaal baccalaureaat zal studeren aan het UWC Atlantic College. De school waar momenteel oudere zus Leonor en onze Alexia studeren. Elkaar daar tegenkomen gaat niet gebeuren. Alexia en Leonor studeren voor de zomer af en gaan dan wat anders doen.

Net als de kroonprinses heeft ook de Infanta met succes de door het Spaanse comité van de United World Colleges Foundation vereiste selectieprocedure doorlopen.

Muziek

Het programma beslaat twee academische jaren en omvat zowel exacte als literaire vakken. Het wordt aangevuld met een gemeenschappelijke interdisciplinaire cursus kennisleer, een onderzoeksmonografie, alsmede een speciaal programma voor creativiteit (theater, muziek, kunst, enz.), actie (sport) en een activiteit op het gebied van gemeenschapsdienst (ondersteuning in plaatselijke scholen, werk met kinderen met een verstandelijke handicap, ouderen, eerste hulp, onderhoud van nabijgelegen kusten en bossen, controle op milieuvervuiling, verzorging en herstel van diersoorten, redding op zee, kustwacht, enz.)

Sofia wordt tussen eind augustus en begin september op de school verwacht, waar ze intern zal verblijven.

De kosten van het internationaal baccalaureaat, 74.000 pond voor de twee cursusjaren, komen uit de zak van koning en koningin.

Bron: Hola!