Spain Royals

Felipe staat voor lastig besluit: wat gaat hij doen met omstreden vader Juan Carlos?

Koning Felipe van Spanje staat momenteel voor een heel lastig besluit. Hij moet een beslissing gaan maken over de toekomst van zijn 82-jarige vader Juan Carlos, die nogal wat wandaden op zijn naam heeft staan. De Spaanse regering laat de beslissing graag over aan Felipe, maar zet er wel ‘zachte druk’ achter.

Juan Carlos wordt beschuldigt van het aannemen van enorme sommen geld van Arabische sjeiks. Daarnaast wordt hij verdacht van corruptie. Ondanks het feit dat Juan Carlos zo goed als uit het openbare leven is verdwenen, blijkt dat niet genoeg te zijn voor Felipe en de Spaanse overheid.

Felipe moet de afstand tot zijn vader zo groot mogelijk maken. Wat hij precies gaat doen, daar zit hij dus nog over in dubio. Hij zou zijn vader het lidmaatschap van het Koninklijk Huis kunnen ontzeggen, zodat alleen zijn eigen gezin en koningin Sofia nog overblijven. Er wordt in ieder geval verwacht dat Felipe zijn vader opdracht geeft om het Zarzuela-paleis te ontruimen, om daarmee de afstand ook zichtbaar te maken. In de Spaanse media gaan ook geruchten rond dat Juan Carlos uit Spanje verbannen zou worden.

Lees ook:

Koning opent nieuwe expo over besmettelijke ziekten

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen