Sofia En Leonor

Dit wordt de peettante van Infante Sofia

Prinses Sofia viert vandaag de bevestiging van haar geloof en dat is in Spanje een behoorlijk grote gebeurtenis.

Haar zus Leonor, prinses van Asturië, zal optreden als peettante van de Infanta Sofia, in een ceremonie waarbij er meer gasten zullen zijn dan bij haar eigen ceremonie.

De bevestiging van Sofia is om logistieke en emotionele redenen een jaar vervroegd. De jongste dochter van de koning en koningin zal in dezelfde academische voetsporen treden als de prinses van Asturië.

Sacrament

De komende 2 jaar gaat ze studeren aan het UWC Altlantic College in Wales. Net als haar zus wil Sofia het sacrament delen met haar klasgenoten in het vierde jaar ESO aan de Santa María de los Rosales School.

De prinses van Asturië, pas afgestudeerd aan de kostschool in Wales, is door haar zus gekozen om haar peettante en spirituele gids te worden.

Anders

De enige regel die de katholieke kerk stelt is dat wie dit doet katholiek moet zijn en gedoopt en bevestigd moet zijn. Leonor voldoet aan deze eisen. Zij begeleidt vandaag haar zus naar het altaar.

De religieuze ceremonie is anders dan die voor Leonor. In mei 2021 waren er gezondheidsbeperkingen en had slechts een klein aantal mensen toegang tot de kerk. Alleen ouders en broers en zussen, zonder het quotum te specificeren.

eloise
KLIK HIER

Vanitatis/Getty Images

#Royaltynl