Leonor

Geen voorkeursbehandeling voor Leonor

Prinses Leonor zal tijdens haar stage in de drie Spaanse legeronderdelen geen voorkeursbehandeling krijgen, laat het hof weten.

Het Spaanse hof heeft dat nog eens verduidelijkt. Als Leonor in augustus begint aan haar landmachttraining, krijgt ze hetzelfde salaris – ‘wedde’ heet zoiets – als de andere recruten. Dat is om precies te zijn nul euro. De reden? Ze is geen beroeps.  

Ze zal ook verder dezelfde behandeling krijgen.

Meerderjarig

Afgelopen dinsdag heeft de Raad van Ministers een koninklijk besluit goedgekeurd waarin de militaire loopbaan van de erfgename, op 31 oktober meerderjarig, wordt geregeld. De prinses van Asturië studeert momenteel het tweede jaar van het internationaal baccalaureaat in Wales. Na 3 jaar in het leger gaat ze studeren, al weet niemand nog waar of wat

‘Prinses Leonor is zich bewust van de eisen en opofferingen die het militaire leven met zich meebrengt en is zich zeer bewust van de eer om te trainen en te dienen naast de mannen en vrouwen van onze strijdkrachten, luidt een verklaring van het Zarzuela Paleis.

Wanneer zij koningin wordt, krijgt Leonor het opperbevel over de strijdkrachten en wordt zij kapitein-generaal van de drie legeronderdelen landmacht, luchtmacht en marine.

chanel
KLIK HIER

Hola!