Zarzuelapaleis

Dit gaat gebeuren met de persoonlijke eigendommen van Juan Carlos

Het paleis in Madrid staat nog vol met zijn spullen, daar moet wat mee. Dat ligt alleen zeer moeilijk.

Toen Juan Carlos 2 jaar geleden naar Abu Dhabi vertrok zou dat maar voor even zijn. De meeste van zijn bezittingen liet hij achter in het paleis van Zarzuela, nu het onderkomen van Felipe en zijn gezin.

Het gaat om van alles. Schoenen, horloges, kleding, uniformen, jachttrofeeën, souvenirs, medailles, en zelfs ondergoed. Juan Carlos woont intussen voor onbepaalde tijd in Midden Oosten. De vraag is nu, wat met al die spullen moet gebeuren.  

Omdat het om een privékwestie gaat doet het paleis daar geen mededelingen over. Een optie zou kunnen zijn alles inpakken en opsturen, of elders opslaan. Infante Elena neemt af en toe wat mee als ze haar vader bezoekt, maar dat zet niet echt zoden aan de dijk.

Mocht de ex-koning voorgoed terugkeren naar Spanje, dan zou dat al veel oplossen. Alleen lijkt die kans klein, zeker na wat volgens insiders een beladen bezoek aan zijn zoon was. Uit een verklaring blijkt, dat bij een eventuele terugkeer privacy voorop staat. Wat ook wil zeggen dat we daar weinig van zullen gaan merken.

Geld is de sleutel. Felipe heeft de toelage van zijn vader stopgezet. Volgens vrienden van Juan Carlos is hij blut, en aangewezen op hun liefdadigheid en illegale bronnen. Zarzuele zal daarom niet graag in zijn buurt komen.

LEES OOK:

SPAANSE REGERING IS BLIJ MET VERTREK JUAN CARLOS

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: Vanitatis