Leonor

Dit betekenen de verkiezingen voor Leonor

Premier Sánchez heeft besloten de algemene verkiezingen te vervroegen naar 23 juli. Dat heeft gevolgen voor prinses Leonor.

Leonor zou, zoals bekend, na de zomer aan haar driejarige dienstplicht beginnen. Als ze 18 geworden is zweert ze trouw aan de Spaanse grondwet, maar dat zou pas ver na haar verjaardag zijn.

Zweren

Eerst zouden er eind dit jaar nieuwe verkiezingen zijn, en pas als een nieuw parlement was geinstalleerd zou de prinses de eed zweren.

Nu de verkiezingen naar juli zijn kan Leonor dat precies op haar 18e verjaardag doen. Onder het toeziend oog van de leden van haar familie zal ze beloven de grondwet en de wetten te handhaven, de rechten van de burgers en de autonome gemeenschappen te eerbiedigen en trouw te zijn aan de koning.

Cadet

Maar eerst heeft Leonor vakantie. Pas in juli volgend jaar gaat ze met zus Sofia, vader Felipe en moeder Latizia naar Mallorca voor de traditionele gezinsvakantie.

Op 17 augustus vertrekt Leonor naar Zaragoza, waar zij haar militaire opleiding in het Spaanse leger begint. Ze zal net als haar kameraden als cadet binnenkomen.

Princess Sofia Receives The Received The Sacrament Of Confirmation
Princess Sofia Receives The Received The Sacrament Of Confirmation
eloise
KLIK HIER

Lecturas/Gety Images

#Royaltynl