Sofia, Leonor, Letizia

Deze royals bezoeken de WK-finale

De eindstrijd op het WK voetbal voor vrouwen gaat aanstaande zondag tussen Spanje en het VK. Deze royals zijn erbij.

Beginnen we wie er niet bij zal zijn dit aanstaande zondag. Prins William is er niet bij. Nota bene de voorzitter van de Engelse voetbalbond kijkt thuis op de bank, want vakantie en Australië is te ver weg voor even heen en weer. Tweeten doet hij wel, om de Leeuwinnen te steunen.

Wereldkampioen

William was er ook al niet bij in Qatar, waar de mannen om de wereldbeker streden, maar dat had ook te maken met politieke gevoeligheden. Geen enkele andere royal zal Engeland aanmoedigen, dat wordt overgelaten aan een vertegenwoordiger van de regering.

In de aanloop naar het WK bezocht prins William wel het trainingskamp van de Engelse vrouwen. Hij overhandigde daar een hoge onderscheiding aan de coach, de Nederlandse Sarina Wiegman. Zij kan als eerste Nederlander ooit wereldkampioen worden.

Finale

De Spaanse prinses Sofia is, anders dan zus prinses Leonor, een fanatieke voetbalfan, en kan zelf ook aardig een balletje trappen. Ze heeft haar moeder, koningin Letizia, zo ver gekregen dat ze samen naar de andere kant van de wereld vliegen voor de finale.

Telegraph/ANP

#Royaltynl