William

William reikt onderscheiding uit aan Nederlandse

Bij hoge uitzondering ging prins William zelf op pad om een hoge Engelse onderscheid uit te reiken, normaal gebeurt dat in een paleis.

De ontvanger was Sarina Wiegman. De Nederlandse coach van de Engelse voetbalsters werd vorig jaar Europees kampioen en bereidt zich momenteel voor op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland van komende maand.

Verrast

Wiegman werd door William verrast toen de Britse prins een bezoek bracht aan St George’s Park, waar de Engelse voetbalsters zich voorbereiden op het aanstaande WK.

De 53-jarige Nederlandse coach mag zich nu commandeur in de Orde van het Britse Rijk noemen. In Engeland mag zij de titel CBE achter haar naam zetten.

Speciaal

‘Normaal gesproken reizen we niet het hele land af om ‘m uit te reiken, maar deze CBE is speciaal voor jou’, zei William tegen Wiegman. ‘Jij verdient dit, meer dan wie dan ook.’

‘Ik had dit echt niet verwacht’, zei Wiegman . ‘Ze is echt heel mooi, ik ben zeer vereerd.’ Volgens de coach verdienen ook de spelers en staf een eervolle vermelding. ‘Het gaat allemaal om het team’, zei ze. ‘Zonder goede speelsters en een goede staf kunnen we niet winnen.’

Fbl Eng Royals
Fbl Eng Royals
eloise
KLIK HIER

ANP

#Royaltynl