Leonor

‘Borbón, je bent dood’

Prinses Leonor kreeg tijdens haar militaire training op de militaire academie in Zaragoza tijdens een oefening slecht nieuws te horen.

Prinses Leonor heeft 2 weken in het veld geoefend, en dat is precies zoals we ons dat voorstellen. Gekleed in uniform, met een rugzak over de schouders, met helm, laarzen en handschoenen, en het HK G36 geweer, richten ze het wapen, waarbij ze dekking zoeken op muren, staan en liggen, maar ook beschermd worden door de hellingen van het terrein, om te voorkomen dat ze een ‘slachtoffer’ worden door onbedekt en binnen het bereik van de ‘vijand’ te komen.

Stoer

Meerdere cadetten trokken dat niet en hielden ermee op. Dat is voor prinses Leonor geen optie en dat hoeft ook niet, want ze is van zichzelf stoer genoeg. En toch ging het niet helemaal goed.

‘Borbón, je bent dood’, schalde op een gegeven moment over het oefenterrein. Prinses Leonor was tijdens een oefening ontdekt door een ‘vijand’. Ze werd bij haar achternaam aangesproken, omdat dat op de academie de gewoonte is.

Koekje

Daarom staat op wat in Spanje de ‘galleta’, letterlijk: ‘koekje’, heet op haar uniform ‘Borbón Ortiz’. Dat is wel weer anders dan haar vader destijds. Bij hem stond alleen Borbón, maar Leonor wilde per se de naam van haar moeder erbij hebben. Wat in Spanje trouwens niet ongewoon is, twee achternamen.

Leonor
Leonor
eloise
KLIK HIER

Monarquía Confidencial

#Royaltynl