Nagellak Royals

Dit zijn de nagellak regels voor de royals

Leden van de koninklijke familie hebben thuis vast een heel boek vol met alle regels waar ze aan moeten voldoen. Maar één van die regels kennen alle royals uit hun hoofd. En dat gaat over hun nagels!

Ooit gelet op de kleur nagellak van koningin Máxima of prinses Amalia? Over die kleur, maar ook over de verzorging van hun nagels bestaan veel regels. Regel 1: niet nagelbijten. Hoewel niet iedereen zich daar aan lijkt te houden.

De regel niet nagelbijten is omdat royals verzorgde handen moeten hebben. Ze zwaaien namelijk wat af, en met al die fotografen in de buurt staat het dan wat onverzorgd als ze met afgekloven nagels of nagels met rouwrandjes zouden rondlopen. Toch is een aantal royals wel eens nagelbijtend gespot, zo blijkt uit de volgende foto’s.

Nagelbijten Diana
Nagelbijtende Diana Spencer
Camilla Nagels Bijtend
Camilla nagels bijtend
Koningin Elizaberth Nagelbijten
Koningin Elizaberth die bijna op haar nagel bijt

Nagellak voor de royals

Wijlen koningin Elizabeth stond bekend om het houden aan het koninklijk protocol als het om haar nagels ging. Het protocol schrijft neutrale tinten voor, en koningin Elizabeth was in het Verenigd Koninkrijk in ieder geval de vrouw die altijd zacht roze nagellak droeg, bij alle gelegenheden. Overigens beweert de royalty watcher Scobie dat er in de UK geen regels zijn voor nagelverzorging. Maar ook de ongeschreven regels zijn voor leden van het koningshuis soms heel sterk.

Catherine, de prinses van Wales, week af van de natureltinten door soms fel rode nagellak te gebruiken. William Hanson, Engelse royalty kenner, vertelde ooit aan The Sun dat fel rode nagellak en hard roze absoluut verboden zouden zijn voor vrouwen in het Engelse koningshuis, en waarschijnlijk dus ook voor de mannelijke leden. Want hoewel vooral jonge mannen steeds vaker nagellak op hebben, is de eerste mannelijke royal nog niet met gekleurde nagels gespot.

Hieronder zie je twee maal de handen van Catherine. Een keer met een neutrale nagellak en een tweede foto met de rode nagellak.

1 2
Kate met neutrale nagels
2 2
De rode nagels van Kate

Koningin Maxima

Koningin Maxima staat erom bekend dat ze altijd keurig verzorgde handen heeft en mooi gemanicuurde nagels. Toch. verschijnt ook zij soms met opvallend gekleurde nagels.

Untitled Design 15

Meghan Markle’s zwarte nagellak

Meghan Markle, de vrouw van prins Harry verscheen in 2018 hoogzwanger bij de British Fashion Awards met zwarte nagellak. Koningin Elizabeth, die toen nog leefde, vond het ordinair, zo vertelde ze. Maar anderen vonden het juist een prachtig modieus statement. Bovendien was het thema van dat jaar zwart-wit. En was er verder niets ordinairs aan Meghan, integendeel.

Untitled Design 16

Eloise van Oranje

Maar natuurlijk is er maar één royal die echt wat durft met haar nagels. En dat is Eloise van Oranje. Als je goed kijkt naar de foto op haar instagram account, zie je nagels in tijgerprint! Dat is wel heel veel stappen verwijderd van natureltinten, but we love it!

Lees ook: Deze budget naegllak is prinses Kate’s favoriet

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES/ https://www.instagram.com/eloisevanoranje/