Harry Meghan Getty Images

Dít is de reden achter beëindiging Spotify-deal Harry en Meghan

Prins Harry en zijn vrouw Meghan maakten eind 2020 bekend producties voor Spotify te gaan maken.

Afgelopen juni besloot het prinselijk paar echter een einde te maken aan deze deal. In goed overleg het miljoenencontract ontbinden. CEO Daniel EK doet hier nu een boekje over open.

Aanzienlijke bedrag

Ondanks het succes van Meghans podcast ‘Archetypes‘, waarvan enkele afleveringen werden uitgebracht, bleek dit niet voldoende om de deal voort te zetten. Naar verluidt zou de podcast niet aan de verwachtingen voldoen, vooral gezien het aanzienlijke bedrag van twintig miljoen dollar dat ermee gemoeid was.

Iets ontbreekt

In een recent interview met de BBC gaf Daniel Ek inzicht in de beslissing. “We dachten dat hier nieuwe innovatie nodig was”, begint hij. Ook vertelt hij dat ze wilden zorgen voor ‘een geweldige luisterervaring’, zowel voor consumenten als voor nieuwe makers. Hoewel sommige delen van Meghans podcast wel succesvol waren, ontbrak er toch iets, wat begrijpelijk is gezien het hoge prijskaartje. “We wensen iedereen van wie we de contracten niet hebben verlengd het beste succes dat ze in de toekomst kunnen hebben”, sluit de CEO het interview af.

Beeld: © Getty Images
#Royaltynl

Leestip

BESTEL HIER