Vicroria Eurovisie Songfestival 2024

Deze royal gaat vanavond naar de finale van het Eurovisie Songfestival

Joost Klein zal niet aanwezig zijn bij de finale van het Eurovisie Songfestival. Maar deze royal is er wel bij, althans op de tribune.

In het Zweedse Malmö is heel wat oproer ontstaan door het ‘incident’ met Joost Klein. Op zaterdagmiddag is bekend gemaakt dat de Nederlandse inzending er niet bij is tijdens de finale. Maar dat de Zweedse prinses Victoria in het publiek zit, dat is zeker.

Niemand minder dan kroonprinses Victoria zal aanwezig zijn bij de finale van het grote muziekspektakel. Haar man, prins Daniel, en hun kinderen prinses Estelle en prins Oscar kijken thuis vanaf de bank, zo is de verwachting.

Joost Klein

Voor ons is de grote vraag natuurlijk of Joost Klein aanwezig zal zijn. De Franse krant La Libération liet weten dat er grote spanningen waren geweest tussen Joost Klein en de Israëlische delegatie. En dat de schrijfster van het Israelische lied, Keren Perel, hem tegen zijn zin in had gefilmd. Dat zou het begin zijn van ‘het incident’, maar Avro Tros en de organisatie van het Songfestival zelf hebben nog geen commentaar gegeven.

Joost Klein Keren Peles
Joost Klein Keren Peles

Prinses Victoria

Grote kans dat kroonprinses Victoria vooral voor het Zweedse spektakel in de zaal zit. Zoals tijdens de halve finales al duidelijk werd, is Zweden een land van muziek. Hopelijk dat Victoria de liedjes van Abba kan meezingen, die tijdens de puntentelling ten gehore worden gebracht. In ieder geval Dancing Queen.

Lees ook: Is Willem Alexander fan van het songfestival?

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES