Image 9 1

Is Willem-Alexander stiekem fan van het Eurovisie Songfestival?

Donderdagochtend heeft Willem-Alexander een bezoek gebracht aan Rotterdam Ahoy. Daar wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het podium voor het Eurovisie Songfestival, het grootste podium dat ooit in Ahoy heeft gestaan. Willem-Alexander kreeg onder meer een rondleiding door de techniekruimte.

Willem-Alexander kreeg onder meer het mengpaneel te zien dat straks voor alle 39 deelnemende artiesten wordt gebruikt. Nooit eerder stond er in Nederland zo’n groot ‘front of house’ in een concertzaal. Willem-Alexander keek met interesse naar de honderden knoppen waarmee over een paar weken het licht en geluid worden geregeld voor de uitzendingen die over de hele wereld door miljoenen mensen worden bekeken.

Hij was niet alleen onder de indruk van de techniek, ook het podium zelf kon op zijn goedkeuring rekenen. Het 52 meter brede podium en de daarbij behorende achterwand is deels over de tribunes van Ahoy gebouwd en beslaat ruim de helft van de zaal. “We mogen heel trots op zijn op wat hier allemaal gebeurt”, aldus de koning.


Voor het eerst in ruim veertig jaar vindt het Eurovisie Songfestival weer plaats in Nederland, nadat Duncan Laurence in 2019 het internationale muziekfestijn won met het nummer Arcade. Ook Willem-Alexander reageerde enthousiast op de winst van Laurence. “Wij zijn trots op Duncan Laurence die Europa met muzikale klasse heeft veroverd, Nederland voor het eerst in 44 jaar weer winst heeft bezorgd en het Songfestival volgend jaar naar Nederland haalt!”, twitterde de koning destijds.

LEES OOK:

Geeft Willem-Alexander dit jaar ook een toost op Koningsdag?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.