Lady Dian A Spencer En John Travolta Dans Witte Huis

De beruchte dans van John Travolta en Diana Spencer ging te ver

De beroemde – of beruchte – dans van Lady Di en acteur John Travolta in het Witte Huis is wereldberoemd. Maar nu blijkt dat de koninklijke familie er alles aan deed om die dans snel tot een einde te brengen.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was hij misschien wel de meest bekende danser op het witte doek: John Travolta. De acteur die de harten stal van vrouwen – en mannen – over de hele wereld met zijn sensuele discodanspassen. Toen Diana Spencer een bezoek bracht aan het Witte Huis vroeg hij haar ten dans. En dat bleef niet onopgemerkt.

Het staatsbezoek van Charles en Diana en de Verenigde Staten vond plaats in 1985. En daar hoorde uiteraard een feest bij op het Witte Huis. Veel beroemdheden uit die tijd werden uitgenodigd, waaronder acteur John Travolta en acteur Tom Selleck. Die laatste heeft onlangs zijn memoires op papier gezet en zo weten we dat er die avond iets opmerkelijks gebeurde tussen John Travolta en Lady Di.

Lady Dian A Spencer En John Travolta Dans Witte Huis 1
Lady DianA Spencer in de tuin van het Witte Huis in 1985

Tom Selleck moest Diana redden uit de armen van John Travolta

Maar liefst twintig minuten lang dansten Diana Spencer en John Travolta in de feestzaal van het Witte Huis. Ze dansten onder andere op de muziek uit Saturday Night Fever en Grease. De twee hitfilms uit die tijd met John Travolta in de hoofdrol. In de memoires van Tom Selleck staat dat een medewerker van de koninklijke familie – die hij niet bij naam noemt – op Tom Selleck af stapte. Deze medewerker zou aan Tom Selleck hebben gevraagd om Diana uit de armen van John Travolta te ‘redden’ en met haar te dansen.

Tom en Diana

tom selleck

Tom Selleck was in die dagen minstens net zo beroemd als John Travolta. Iedereen kende hem als Magnum, voor dat magnum een bekende naam van een ijsje werd. Selleck weigerde om de prinses midden in een dans uit de armen van Travolta te halen, maar zegde toe om aan het eind van het lied met haar te dansen. De nu 79-jarige Selleck vertelt dat hij zijn dans begon met zich te verontschuldigen voor zijn slechte maatgevoel. Volgens Selleck danste prins Charles vervolgens met de partner van Selleck zodat het leek alsof ze met elkaars geliefden dansten. Terwijl het in werkelijkheid, zo zegt de acteur nu, vooral bedoeld was om Diana uit de armen van John te halen. De koninklijke familie vond 20 minuten dansen met de beste danser uit de zaal blijkbaar te lang duren.

Diana 24 jaar

Diana was op dat moment 24 jaar en zeker een goede danser. Voor haar moeten de 20 minuten met John Travolta veel swingender zijn geweest dan de dans met Tom Selleck, die zelf blijft benadrukken wat een slechte danser hij is.

Lady Dian A Spencer En John Travolta Dans Witte Huis

Lees ook: prins Harry is de beste danser

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

BRON: DAILY MAIL