Letizia Spanje

Aha! Daarom dragen royals altijd een tasje 

Koninginnen en prinsessen hebben altijd een tasje bij zich, hoe klein zo’n tasje soms ook is. Maar waarom eigenlijk? 

Vrouwelijke royals worden altijd met een klein tasje, een clutch of een wat grotere handtas in hun handen gespot. Je zou denken dat dit alleen een fashion item is, maar het blijkt veel meer dan dat te zijn. 

Makkelijk een houding geven met tas

Wanneer een koningin of prinses een belangrijke ontmoeting of belangrijk bezoek heeft, dan is de royal altijd met een tasje in haar hand te zien. Dit is mede doordat de royal met een tas in haar hand makkelijker een houding aan kan nemen. Als een royal op de foto moet, dan kan dat nog weleens een uitdaging zijn, want waar moeten ze hun handen laten? Een tas is hiervoor dé oplossing. Ze kunnen hem met twee handen voor zich vasthouden of gewoon met één hand naast zich. 

Lees ook: Onthuld: inhoud handtas queen

kate met tas

Geen hand geven

Ook zorgt een tasje ervoor dat de royal niet altijd een hand hoeft te schudden. Zeker bij een groot evenement kan dit nogal een uitdaging zijn als royal. Als de prinses of koningin dan haar accessoire met beide handen vast heeft gepakt, dan hoeven zij alleen maar een knikje te geven om ‘gedag’ te zeggen. Op deze manier kunnen een hoop ongemakkelijke situaties voorkomen worden. 

Untitled Design
Mathilde met haar tasje

Favoriete tassen van de royals

Koningin Máxima

Koningin Máxima heeft het liefst altijd een kleine clutch mee. Hierin past haar telefoon en een lipgloss. De rest van de dingen die ze nodig heeft, geeft ze aan haar assistent mee. 

Queen Maxima Of The Netherlands Attends A Music Program For Children In Keukenhof Lisse
Máxima met haar bijpassende clutch

Lees ook: Inspirerend: de tassen van Máxima

Kroonprinses Amalia

Amalia is dol op haar tas van het hippe merk Jacquemus. Deze tassen heeft ze in diverse kleuren, waaronder een groene variant. In dit tasje past precies alles wat een jonge vrouw nodig heeft. 

Lees ook: Deze tassen zouden zo in de kast van Amalia passen

Queen Elizabeth

Ook al is ze overleden, Queen Elizabeth mogen we in dit rijtje niet overslaan. Als er iemand altijd een tas bij zich had, was zij het wel. Ze was dol op haar zwarte Launer handtas. Hierin zat make-up, een vulpen en een leesbril. Ook gebruikte ze de tas om te communiceren met haar assistenten. 

Trooping Of The Colour 2021
Queen Elizabeth met haar tas

Prinses Kate

Prinses Kate draagt, net zoals koningin Máxima, het liefst een kleine clutch met zich mee. Ze houdt de clutch graag met beide handen vast. 

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl