Alexandra Van Luxemburg Eerste Kind Royalty Online

Babynieuws! Prinses Alexandra verwelkomt eerste kindje

Heugelijk nieuws! De Luxemburgse prinses Alexandra (33) en haar man Nicolas Bagory (35) zijn voor het eerst ouders geworden. Het meisje is dinsdag geboren. Dat maakt het Luxemburgse hof bekend.

Vorig jaar april stapten Alexandra en haar man in het huwelijksbootje. In december kondigden ze de zwangerschap aan.

‘De groothertog en groothertogin zijn verheugd de geboorte aan te kondigen van hun kleindochter Victoire, het eerste kind van hun dochter Alexandra en schoonzoon Nicolas, geboren op dinsdag 14 mei in Parijs’, schrijft het hof onder de post op sociale media. ‘Moeder en kind maken het goed.’

Lees ook: Prinses Alexandra van Luxemburg in verwachting van eerste kind 

De twee gaven elkaar vorig jaar het jawoord in bijzijn van hun families. De bescheiden ceremonie vond plaats in het stadhuis van Luxemburg-Stad, waar toeschouwers zich op het plein bij de trouwlocatie verzamelden. Na de bruiloft verschenen Alexandra en haar kersverse echtgenoot op het balkon om naar de toeschouwers te zwaaien. De prinses droeg een wit pak van Valentino.

Lees ook: Dit weten we over het huwelijk van prinses Alexandra van Luxemburg

De prinses is de enige dochter van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa. Alexandra heeft nog vier broers: erfgroothertog Guillaume (1981), prins Félix (1984), prins Louis (1986) en prins Sébastien (1992).

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES / Instagram: @courgrandducale