Noordwijk Willem Alexander Victoria

Kroonprinses Victoria is vandaag jarig!

Feest op het Zweedse vakantie-eiland Öland vandaag. Daar viert Victoria haar verjaardag, zoals ieder jaar. Dit jaar zijn er wel wat aanpassingen in het programma. Grattis, Victoria!

Net als veel andere mensen die in coronatijd jarig zijn, is de viering nogal anders dan anders. Inmiddels kan en mag er door versoepelingen alweer een stuk meer, maar reizen blijft bijvoorbeeld ingewikkeld. Zo is de verwachting dan ook dat jongere zus Madeleine er niet bij kan zijn, zij woont in Amerika. En verder is het doorgaans tjokvolle programma waarmee Victoria’s verjaardag ook met het publiek wordt gevierd, behoorlijk uitgekleed.

Wat er wel nog plaatsvindt, zijn onder meer saluutschoten voor de jarige kroonprinses. Een benefietconcert in de tuinen van kasteel Borgholm. En het uitreiken van de Victoria Prijs. Gisteren bracht het Zweedse hof al wat details naar buiten over de (aangepaste) festiviteiten. In normale jaren komen duizenden mensen af op de verjaardag. Mogelijk is er ook via social media gecommuniceerd over de aanpassingen om teleurstellingen te voorkomen.

Victoria mag vandaag 43 kaarsjes uitblazen! Op de officiële accounts van de Zweedse royals wordt de verjaardagswens aan haar vergezeld door een foto die we een paar weken terug al met jullie mochten delen. Van de nieuwe serie foto’s die van haar en Daniel werd gemaakt. Heb je die toen gemist? Je vindt ze hier. We wensen de prinses een geweldig leuke dag toe!

Victoria En Daniel 4

Lees ook:

Victoria: ‘ga lekker op vakantie in eigen land’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @kungahuset

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen