Noordwijk Willem Alexander Victoria

Victoria morgen jarig, steeds meer details bekend over viering

Er mag natuurlijk al veel meer dan in maart, april en mei. Maar jarig zijn in coronatijd betekent veelal nog steeds een aangepast feestje. In het geval van kroonprinses Victoria wordt steeds duidelijker wat verwacht kan worden morgen.

De Zweedse royal wordt morgen 43 jaar. Ze verblijft – samen met een fiks deel van de rest van de koninklijke familie van Zweden – al eventjes op eiland Öland. De vaste vakantiestek van de familie. In ‘normale’ jaren worden op het eiland meerdere festiviteiten georganiseerd, waarbij ook bewoners en toeristen welkom zijn. Er komen duizenden mensen op af en is een soort eigen feestdag voor het eiland. Maar vanwege corona gaat een deel van de feestelijkheden dit jaat niet door.

Wel wordt steeds duidelijker wat er dan wél doorgaat en hoe de zomer van de royals er zoal uitziet, op Öland. Opvallend is dat de familie zich niet op één en hetzelfde landgoed bevindt. Ze hebben zich per gezin opgesplitst. Zo verblijven Victoria en Daniel met hun kinderen bijvoorbeeld in een eigen villa. En is prins Carl Philip met zijn gezin in een verblijf valk bij slot Solliden getrokken. Er zou ook ruimte voor zus Madeleine zijn gemaakt, maar vooralsnog is niet bekend of zij naar Zweden kan afreizen voor de verjaardag van Victoria.

Een jaarlijks hoogtepunt dat niet doorgaat deze keer is Victoria die in de tuinen bij het slot bezoekers ontvangt. Bewoners, toeristen, kinderen en andere geïnteresseerden zingen voor haar en ze krijgt bloemen, attenties en tekeningen aangeboden. Iets dat wel doorgaat, is het benefietconcert. Dit keer wordt uitgeweken naar een kasteelruïne, in plaats van een atletiekcomplex. Ook is er geen publiek bij aanwezig. De opbrengsten komen ten goede aan Victoria’s stichting, het Victoria Fonds.

Lees ook:

Heftig: inbraak bij vakantiehuis van de Oranjes

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen