Joachim 1

Kroonprins Frederik dankbaar voor Franse artsen die zijn broer redden

Frederik in Denemarken en Joachim in Frankrijk. Het zijn hun keuzes, maar het maakt het er niet gemakkelijker op als je broer opeens met spoed in het ziekenhuis terechtkomt. Frederik spreekt nu zijn dank uit voor de Franse artsen die ‘precies wisten wat ze moesten doen’.

Vorige maand sloeg het noodlot toe bij Joachim. De in Frankrijk wonende en werkende Deense prins werd getroffen door een bloedstolsel in de hersenen. Met spoed werd hij geopereerd. En een aantal dagen in slaap gehouden. Gedurende die tijd was onduidelijk hoe hij eruit zou komen, in de tussentijd leefde men in thuisland Denemarken massaal mee. En dat is best een kentering, aangezien Joachim zich in de voorbije jaren juist minder geliefd had gemaakt door te emigreren.

Joachim knapte gelukkig voorspoedig op. En zijn artsen in Frankrijk vermoeden dat de prins zelfs volledig zal herstellen, zonder een grote kans op herhaling van het euvel. Hartstikke fijn nieuws. Broer – en kroonprins van Denemarken – Frederik zocht hem onlangs op in Frankrijk, om met eigen ogen te zien hoe het met Joachim gaat. Joachim heeft vooral nog veel rust nodig, meldde Frederik toen.

En nu spreekt hij zijn oprechte dank en bewondering uit voor de artsen die zijn broer behandel(d)en. Tijdens het eerste werkbezoek na zijn zomervakantie, gewoon in eigen land, gaf Frederik de aanwezige pers een reactie. “Het was natuurlijk een hele vreselijke ervaring voor hem. We zijn er dankbaar voor dat medici precies weten wat ze moeten doen in zulke gevallen. Dankzij snel ingrijpen is hij er goed van afgekomen”, aldus de kroonprins.

Frederik op bezoek bij Joachim in Frankrijk, eerder deze maand.

Frederik En Joachim Denemarken

Lees ook:

Mary biedt excuses aan voor handen schudden

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @detdanskekongehus

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen