Prinses Mary biedt excuses aan voor handen schudden

Met een foto van zichzelf waarop ze een mondkapje draagt, deelt Mary tevens haar excuses. Ze schudde onverhoopt een paar handen tijdens een recent werkbezoek en dat vindt ze zelf ook ‘minder handig’.

Terwijl iedereen probeert te leven met maatregelen en adviezen, gaat het onverhoopt ook weleens een keertje mis. Als je dan ook nog eens een royal bent, heb je niet alleen een voorbeeldfunctie, maar wordt je misstap soms breed uitgemeten. Dat gebeurde ook bij Mary, de vrouw van de Deense kroonprins Frederik.

Mary bezocht Grenaa, in de regio Midden-Jutland, en meldt nu zelf dat het haar eerste werkbezoek na de zomervakantie was. “We moeten wennen aan het dragen van een mondkapje. Op het water en in de lucht ging alles goed, maar op het land ging het even mis en schudde ik helaas een hand.”

Ze benadrukt verder hoe belangrijk het is de adviezen van de autoriteiten te blijven opvolgen. En deelt twee foto’s van zichzelf waarop ze een mondkapje draagt. Van het moment waarop ze per ongeluk handen schudde, is geen beeldmateriaal beschikbaar gesteld.

Mary met haar mondkapje op. De kroonprinses zal voortaan vast éxtra goed oppassen om geen handen te schudden.

Mary Mondkapje 1
Mary Mondkapje 2

Lees ook:

3x Mary van Denemarken in mooie jurken

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @detdanskekongehus