Ingrid 7

Ingrid Alexandra start op haar nieuwe school

De dochter van Haakon en Mette-Marit heeft een prachtige zomer beleefd, als we de foto’s mogen geloven. En nu is het tijd om de schoolboeken weer in de tas te stoppen.

De prinses – na haar vader de volgende in de lijn van troonopvolging – start op de Elvebakken High School, in hoofdstad Oslo. Dit is een erg populaire school, die goed aangeschreven staat. Ook haar oma, koningin Sonja, zat op deze school toen ze jong was.

Ingrid heeft met het grootste deel van haar familie de zomer doorgebracht in Noorwegen. Onder meer een prachtige bootreis stond op de zomerplanning. En ook Haakons verjaardag werd op vakantie gevierd. Ingrid Alexandra is 16 jaar en als je het leuk vindt meer weetjes over haar te lezen, kijk dan vooral even hier.

Afgelopen schooljaar zat Ingrid nog op de Uranienborg-school. Hier heeft ze maar één jaar les gehad. Ze kiest nu zelf voor de Elvebakken-school. En heeft hiervoor toelatingsexamen moeten doen. Het is niet bekendgemaakt welke studierichting of profiel ze heeft gekozen.

Norway Royals

Lees ook:

In beeld: the big smiles van prins William

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @detnorskekongehus