Prinses Ingrid

Feitjes & weetjes over Noorse prinses Ingrid

16 jaar. Oudste kind van Mette-Marit en kroonprins Haakon. En niet bang om zich voor fotoshoots ook traditionele kledij te laten aanmeten. Lees de leukste weetjes over Ingrid van Noorwegen!

Ingrid Alexandra heet ze eigenlijk. Net als jongere broer Sverre Magnus heeft ze een dubbele voornaam. De twee hebben natuurlijk ook nog een halfbroer. Mette-Marit was al moeder van zoon Marius toen ze Haakon leerde kennen.

We zetten de leukste dingen over Ingrid Alexandra op een rij.

Met haar 16 jaar is ze nog een echte puber, tevens is ze tweede in de lijn van troonopvolging in Noorwegen. Alleen haar vader Haakon – de huidige kroonprins – prijkt boven haar op de lijst.

Grappig genoeg staat ze óók op de lijst voor troonopvolging in het Verenigd Koninkrijk. Al moet er wel iets heel raars gebeuren, wil ze daar ooit vorstin worden. Haar plek in deze lijn komt doordat ze een directe afstammeling is van koningin Victoria van het VK, net als haar vader.

Na haar geboorte werd ze gedoopt in de kapel die bij het koninklijk paleis in Oslo staat.

Ze heeft een aantal leuke, opvallende peetouders. Zoals: Märtha Louise, de zus van haar vader – niet heel verrassend. Maar geinig zijn: koning Felipe van Spanje. En kroonprinses Victoria van Zweden. Goed gezelschap dus, voor Ingrid Alexandra.

De prinses is behoorlijk sportief. Ze is gek op skiën in de winter en surfen in de zomer. Maar doet ook aan kickboksen.

Na de zomer gaat ze in Oslo naar de Elvebakken-school. Die staat heel goed bekend en zelfs haar eigen oma heeft op deze school gezeten!

Ingrid vindt alles dat met milieubescherming te maken heeft interessant en belangrijk. Naast een aantal standaard publieke verschijningen, zoals op de nationale feestdag van Noorwegen, was deelnemen aan een project dat in het teken stond van het milieu het eerste zelfgekozen evenement dat ze bijwoonde.

Toen ze krap 2 jaar was, ging ze naar een hele gewone peuterspeelzaal. Niets geen koninklijke of een privé-faciliteit, gewoon een openbare.

In Noorwegen is een taart naar haar vernoemd is. Voluit heet-ie Raspberry-tart Princess Ingrid Alexandra. Een pie crust met vanilleroom en verse frambozen.

Toen ze jong was, had ze geen idee dat ze een prinses was. Het werd niet als zodanig besproken en benadrukt en pas later realiseerde ze zich hoe het zat, vertelde Ingrid ooit in een interview.

Ingrid 1
Ingrid 2
Ingrid 3
Ingrid 4
Ingrid 6
Ingrid 7
Ingrid 5

Lees ook:

Leuk: meer nieuwe foto’s van Haakon en gezin

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @detnorskekongehus, royalcourt.no