Daniel

Feitjes & weetjes over Daniel van Zweden

Victoria en hij vierden onlangs hun 10-jarig huwelijk. Hij is zelf niet van adel. Wat weten we verder eigenlijk zoal over Daniel van Zweden?

Niet iedere royal trouwt met een andere royal. Gelukkig is daar nog enige vrijheid in keuze. Want je zult toch maar net verliefd worden op je personal trainer. Dat is precies wat gebeurde in het geval van Victoria. Daniel was haar sportinstructeur. Lees lekker verder voor meer leuke weetjes.

Hertog

Hij is in 1973 geboren als Daniel Westling. Sinds zijn huwelijk met Victoria mag hij zich ook nog hertog van Västergötland noemen.

Binnen de Zweedse koninklijke familie werd er wél erg veel ‘royaal’ getrouwd door troonopvolgers. Na Carl Gustav die koos voor ‘burgermeisje’ Silvia, is Daniel de tweede ‘burger’ die trouwde met een troonopvolger.

Verliefd

Daniel had een sportschool toen hij Victoria leerde kennen. Victoria werd verliefd op hem. Daniels moeder is postbode en zijn vader ambtenaar. Hij heeft 1 oudere zus, Anna.

Officieel moet je hem aanspreken met: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Daniel van Zweden, Hertog van Västergötland. Een hele mond vol dus.

Zijn vader Olle heeft Daniel in 2009 een nier gegeven. Daniel kampte met een aangeboren nierafwijking.

Toen Victoria en Daniel trouwden in 2010, deden ze dat in de oudste kerk van Stockholm: de Storkyrkan.

Zijn hobby’s zijn skiën en golf. Verder mag-ie graag een avondje naar het theater gaan en blijft hij erg geïnteresseerd in alles dat met beweging en het menselijk lichaam te maken heeft.

H.k.h. Prins Daniel / Hrh Prince Daniel
Daniel 2

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER

Bron: kungahuset.se. Beeld: ANP/EPA, Instagram @kungahuset, kungahuset.se