Sverre Magnus

Prins Sverre Magnus van Noorwegen 18 jaar

Prins Sverre Magnus, de zoon van Mette-Marit en Haakon wordt op 3 december 2023 18 jaar. Laten we eens kijken naar hoe deze volwassen prins er vroeger uitzag.

Koningin Sonja drukte haar kleinzoon deze week nog op het hart om vooral zichzelf te blijven. “Luister naar je eigen stem,” was haar advies. “Een goede vriend zijn, is belangrijker dan veel andere dingen.” Met die woorden gaf zij hem een Buad, een traditioneel Noors kostuum. Zijn oma had er heel lief zelf een zakje in genaaid, waar Sverre iets in kon stoppen en zo altijd aan zijn oma zou denken. De zeventig aanwezigen bij de bijeenkomst ter ere van zijn aanstaande verjaardag zagen dat hij er zijn telefoon in deed. Handig.

Maar nu tijd om terug te kijken naar wat oude foto’s.

Met zijn blonde haar en fijne glimlach heeft prins Sverre Magnus het meeste weg van moeder Mette-Marit, vinden wij. Sverre Magnus is het gewend om als Noorse royal aardig in de belangstelling te staan, maar hij komt even nuchter als gezellig over. Zus Ingrid Alexandra is al net zo’n topper. Zij houdt zich bijvoorbeeld al enkele jaren bezig met milieubescherming.

Lees ook: eerste schooldag van Sverre Magnus

Prins Sverre Magnus

Op de social media-kanalen van het Noorse hof zien we – gelukkig – met regelmaat leuke kiekjes voorbijkomen. Werkbezoeken en plechtigheden, maar zeker ook familiemomenten, portretfoto’s en vakantieplaatjes. Des te leuker om eens wat dieper in de archieven te duiken en Sverre in beeld te brengen ruim voordat-ie 18 jaar oud was.

Kijk mee naar Sverre Magnus, zoon van Mette-Marit en Haakon

Sverre Magnus Foto 7
Sverre Magnus Foto 2
Sverre Magnus Foto 8

LEES OOK:

Knap koppel: Mette-Marit en Haakon door de jaren heen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @detnorskekongehus, NewMyRoyals, Pinterest, Yahoo! GettyImages

TEKST MANON DAELMANS/ ENNO DE WITT

1 DECEMBER 2023

TIP VAN DE REDACTIE

Schaatswol® is een must-have voor elke wintersporter, perfect voor koninklijke schaatsers. Deze wol houdt je voeten warm en droog tijdens het schaatsen, skiën, langlaufen, of snowboarden. Ideaal voor lange tochten op het ijs, in de sneeuw, of tijdens een winterse wandeling, verzekert Schaatswol® comfort en bescherming tegen kou en pijn. Voor meer informatie klik op onderstaande button.