Ontwerp Zonder Titel 30

Zien: Prinses Amalia gaat los

Het was voor prinses Amalia even wennen, bij haar eerste bezoek aan de Cariben, maar dat duurde niet lang.

Kan ook moeilijk anders, als iedereen om je heen in de feeststand staat. Dan ga je vanzelf meedoen.

Zo kwam prinses Amalia al snel goed los, tijdens een culturele activiteit op Bonaire, waar ze inmiddels alweer is vertrokken.

Bij een bezoek aan Mangazina di Rei, vol eten, muziek en cultuur, leek de 19-jarige prinses volledig in haar element.

De prinses proefde samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima lokale specialiteiten: polenta, vlees, vis en cactussaus. Ook hielp ze bij het afbakken van een broodje, gemaakt volgens geheim familierecept. Vooraf gaf de prinses wel een disclaimer: ze is naar eigen zeggen nogal onhandig.

Het broodje met Gouda-kaas werd daarna opgegeten, ook door haar ouders. De koning maakte als grapje dat er speciaal voor de kaaskoppen een plak kaas op het broodje was gedaan.

Tijdens het bezoek ging Amalia op de foto met kinderen, maakte ze grapjes en had ze voor het eerst deze dag ook interactie zonder haar ouders erbij. Toen het tijd werd voor vertrek en koningin Máxima gezellig aan het babbelen was, maakte de prinses nog één grapje: ‘Je mag best hier blijven hoor, mam’.

Dansen

Tot slot werd de muziek ingezet door het Leerorkest, waarin kinderen leren muziekinstrumenten te bespelen. De prinses en haar ouders haakten de armen ineen met de locals en dansten op de muziek.

Het koninklijk gezelschap bezocht Nos Zjilea, dat elke laatste zaterdag van de maand wordt georganiseerd in Rincon. Tijdens het evenement ontmoeten bewoners en toeristen elkaar en genieten ze samen van de Bonairiaanse cultuur. De opbrengsten van het evenement gaan naar educatieve programma’s van scholen. Bij Mangazine di Rei werden in de 19e eeuw rantsoenen verstrekt aan slaven die woonden in Rincon.

Ontwerp Zonder Titel 30
Ontwerp Zonder Titel 30

LEES OOK:

WIST JE DAT AMALIA ‘OFFICIEEL’ GEEN TROONOPVOLGER KAN ZIJN IN DÍT GEVAL?

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Leestip

BESTEL HIER

Bron en beeld: ANP