Willem Alexander (5)

Willem-Alexander heeft nieuwe bijnaam

Koning Willem-Alexander – vandaag opende hij in Deventer de Koningsspelen – heeft in Rotterdam een nieuwe bijnaam.

Althans in Rotterdam, de stad waar de koninklijke familie dit jaar Koningsdag viert.

In Rotterdam waren ze onaangenaam verrast, toen Willem-Alexander naar buiten bracht dat hij een fan is van het Amsterdamse Ajax. De club is de aartsrivaal van het Rotterdamse Feyenoord, dat op weg is landskampioen te worden.

Ontboezeming

Journalist en Maasstad-coryfee Sander de Kramer vertelde in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland over de nieuwe bijnaam.

De ontboezeming is ‘niet helemaal lekker gevallen in Rotterdam’, zei De Kramer:

‘Hij wordt nu door heel Rotterdam koning Willem-Ajaxander genoemd.’

De televisiemaker vindt dat ‘de koning van een land voor álle clubs moet zijn. Maar ik denk ook: wat maakt het uit, ieder zijn eigen pret. Al was het natuurlijk wel net haat en nijd tussen Feyenoord en Ajax.’

Deken van positiviteit

De Kramer voelt dat vanwege koningsdag ‘een deken van positiviteit’ over de stad hangt. Hij hoopt wel dat de koning ook wat onverwachte dingen gaat doen op 27 april:

‘Ik had hem graag bij Café Heilige Boontjes zien komen, dat wordt helemaal bestuurd door ex-gedetineerden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.’

De Kramer maakte programma’s voor KRO-NCRV en schrijft regelmatig voor De Telegraaf. Hij kreeg recent de prestigieuze Four Freedoms Award, omdat hij zich op alle continenten inzet voor mensen in nood.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

ANP

#Royaltynl