Ontwerp Zonder Titel 2023 03 10t104728.519

We hebben een nieuwe Hertog van Edinburgh!

Functie was vacant sinds het overlijden van prins Philip, nieuwe hertog geen verrassing., verschuivingen in het koninklijk huis.

De Duke of Edinburgh, dat was sinds mensenheugenis prins Philip, de man van Elizabeth. Beiden zijn overleden, de vraag was wie de titel zou erven.

Aan alle onzekerheid is een einde gekomen: het is prins Edward, de jongste broer van koning Charles en 13e in lijn voor de troon. Hij kreeg het goede nieuws op zijn 59e verjaardag.

Wessex

Sofie Wessex is voortaan de hertogin van Edinburgh, hun zoon viscount Steven wordt hertog van Wessex, de vorige titel van zijn vader.

Lady Louise Mountbatten-Windsor merkt er niks van, die behoudt gewoon haar oude titel.

Prins Philip

Edward heeft er wel enige tijd op moeten wachten. Bij zijn trouwen met Sophie in 1999 kreeg hij al te horen dat de titel na zijn vaders overlijden naar hem zou gaan. Maar sinds Philip overleed gebeurde dat niet meteen. Het duurde nog twee jaar.

Dat kwam doordat Edward naar verwachting steeds verder zakt op de opvolgingslijst. Het idee was, dat de belangrijke titels dan ook naar de jongere generatie zouden moeten gaan. De hechte band die Edward met zijn vader had en zijn harde werk voor diens stichting gaven de doorslag, met de wensen van Philip en Elizabeth.

Leestip

BESTEL HIER

MailOnline