Mette Marit (3)

Was feest teveel voor prinses Mette-Marit

Met koning Harald sinds gisteren in de lappenmand, heeft nu ook kroonprinses Mette-Marit een bezoek moeten cancellen.

Voor zover we weten is Harald nog steeds verkouden, maar wat prinses Mette-Marit scheelt weten we niet. Daarover zijn geen mededelingen gedaan. Het betekent wel, dat twee koninklijke bezoeken niet doorgaan, en het staat in schril contrast met het grote tuinfeest afgelopen weekend.

We kunnen er wel naar raden, want prinses Mette-Marit heeft een chronische longziekte, die haar bij tijd en wijle letterlijk de adem beneemt.

Træna

Eigenlijk zouden prinses Mette-Marit en prins Haakon al in het voorjaar naar de Noorse gemeente Træna reizen. Vanwege moeilijke weersomstandigheden werd deze reis uitgesteld tot 30 augustus. Prins Haakon gaat nu alleen.

‘De kroonprinses was helaas niet in staat om Træna te bezoeken’, staat in een schriftelijke verklaring van Guri Varpe, hoofd van de communicatieafdeling van het paleis. ‘Ze zal het een paar dagen rustig aan moeten doen.’

Skaun

Eergisteren nog bezocht Mette-Marit de kinderafdeling voor kanker en bloedziekten in het universiteitsziekenhuis van Oslo.

Haar afzegging is al de tweede in korte tijd. Koning Harald, 86, annuleerde op 28 augustus een excursie naar de gemeente Skaun. Het paleis legde uit dat de vorst verkouden was en geadviseerd werd om ‘het de komende dagen rustig aan te doen’.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Gala

#Royaltynl