Trooping The Colour

Video: Zo heet was het in Londen

In Londen werd gerepeteerd voor Trooping the Colour volgende week. Niet iedereen trok de hitte, een aantal ging zelfs tegen de vlakte.

Wij kunnen het ons wel voorstellen: zinderende hitte, uren staan in de brandende zon, een berenmuts op je hoofd. Dan is het geen wonder als het zelfs een goed getrainde militair teveel wordt.

Dapper

Op de clip hieronder krabbelt een trombonist dapper overeind. Hij moet wel staande worden gehouden door twee maten, terwijl een brancard onderweg is. Op de achtergrond zien we nog een militair gestrekt worden afgevoerd.

Prins William heeft dan ook de militairen bedankt die zaterdagochtend de warmte hebben getrotseerd voor de repetitie van Trooping the Colour. Honderden militairen namen deel aan de oefening van de jaarlijkse parade voor de verjaardag van de Britse vorst.

Zonnig

In Londen is het, net als in Nederland, zonnig en warm. ‘Moeilijke omstandigheden, maar jullie hebben het allemaal heel goed gedaan’, schrijft William op sociale media. De prins nam als erekolonel van de Welsh Guards zelf deel aan de voorbereidingen.

De parade is volgende week zaterdag. Het is de eerste keer dat met Trooping the Colour de verjaardag van koning Charles wordt gevierd.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

The Guardian/ANP

#Royaltynl