Mathilde, Emmanuel En Eleonore

Opvallende afwezige bij Belgisch tuinfeest

Koning Filip en koningin Mathilde zitten 10 jaar op de troon en vierden dat met een tuinfeest. Met één opvallende afwezige.

Filip en Mathilde hadden 600 Belgen uit het hele land uitgenodigd om samen het tienjarig koningschap te vieren. Het feestje vond plaats in de tuin van het Kasteel van Laken.

Magie

De bezoekers maakten een wandeling langs een expositie met foto’s in de hal en mochten ook even in de Koninklijke Serres kijken. Hier was een aantal voorstellingen, variërend van klassieke muziek tot dans, acrobatie, zang en zelfs magie. De dag werd afgesloten met een feestelijke receptie.

Drie van de vier kinderen van Filip en Mathilde waren afwezig. Kroonprinses Elisabeth kon klaarblijkelijk geen vrij krijgen in Oxford, waar ze studeert.

Daardoor kwam Eléonore wat meer in de schijnwerpers, in een schitterende oranje jurk.

Taart

Op Instagram deelde het hof een kijkje achter de schermen van de voorbereidingen op het tuinfeest. Te zien is onder meer hoe het strijkorkest zich klaarmaakte en nog even oefende voor het grote optreden. Ook in de keuken werd druk gewerkt, onder meer aan een taart met daarop het cijfer 10.

Emmanuel Gabriel Eleonore Filip Mathilde
Emmanuel Gabriel Eleonore Filip Mathilde

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

ANP/Getty Images/belgianroyalpalace

#Royaltynl